Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ

Το κείμενο που δημοσιεύεται στη συνέχεια αποτελεί μορφή ιδεολογικού μανιφέστου, δεδομένου ότι όσοι γράφουμε σε αυτό εδώ το μπλογκ συμφωνούμε, ως επί το πλείστον, με τις αρχές που σε αυτό αναπτύσσονται.
                                                                                                                     Θεόδοτος


Γράφει ο Δημήτριος Τσεργίνης
 
Λόγω του καλοκαιριού και –κυρίως- της οικονομικής κρίσης, το βάρος των δημοσιεύσεων στον Θεόδοτό μας το επωμίστηκαν οι κκ. Θεόδωρος Λάσκαρης και Αναστάσιος Γιαννάς. Παρά την πίεση των καταστάσεων όμως, παρακολούθησα με μεγάλο ενδιαφέρον όχι μόνο τα άρθρα των δύο φίλων αλλά και τα σχόλια και, βεβαίως, τις απαντήσεις. Θα επιχειρήσω λοιπόν εδώ και τώρα να κάνω μια ανακεφαλαίωση, προσπαθώντας να βάλω τέρμα στην ιδεολογική σύγχυση που δυστυχώς εξακολουθεί να υπάρχει και η οποία αποτελεί μία από τις βασικές αιτίες της δεινής κατάστασης όπου έχει περιέλθει η χώρα μας. Εξυπακούεται ότι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα παρακολουθήσω τις τυχόν αντιδράσεις, εφόσον όμως η συζήτηση δεν θα «κάνει κύκλους»· δεν θα επαναλαμβάνονται δηλαδή τα ίδια και τα ίδια, διότι κάποιος από τους αναγνώστες μας δεν θέλει να δεχτεί τα αυταπόδεικτα.
          Λοιπόν, συνοψίζω:

1.     Είμαστε δεξιοί. Τούτο σημαίνει ότι αποβλέπουμε στη δημιουργία μιας αυστηρά ιεραρχημένης κοινωνίας, η ιεραρχία της οποίας όμως θα βασίζεται στην αξιοκρατία και όχι σε μορφή κληρονομικής «αριστοκρατίας», η οποία, όπως γινόταν έως το 1789 στη Γαλλία και όπως γίνεται σήμερα γενικώς στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ελλάδα (Καραμανλής Α΄ και Β΄, Μητσοτάκης Α΄ και Β΄ και Γ΄, Παπανδρέου Α΄ και Β΄ και Γ΄) συστηματικώς καταπνίγει κάθε προσπάθεια πνευματικής ανάτασης, οικονομικής ανάπτυξης και πολιτιστικής δημιουργίας. Η αξιοκρατία, επιπλέον, βασίζεται στην Παιδεία και ιδίως την ανθρωπιστική. Όπως ακριβώς 15.000 Άγγλοι, κάτοχοι κλασσικής Παιδείας από τα Πανεπιστήμια του Καίμπριτζ και της Οξφόρδης, ήταν σε θέση επί αιώνες να διοικούν τις μάζες των Ινδών και όπως ακριβώς το ανθρωπιστικού χαρακτήρα εκπαιδευτικό σύστημα της φασιστικής Ιταλίας αποδείχτηκε τόσο αποτελεσματικό, ώστε ούτε το δημοκρατικό καθεστώς δεν τόλμησε να το θίξει, έτσι και η αναζωπύρωση της Ανθρωπιστικής Παιδείας στη δική μας χώρα είναι η μόνη που μπορεί να δημιουργήσει αποτελεσματικό φυτώριο της φυσικής ηγεσίας του Ελληνικού Λαού.                  

2.     Ως δεξιοί, θεωρούμε όλα τα κόμματα που σήμερα δρουν στην Ελλάδα ως κόμματα της αριστεράς. Και τούτο, διότι είναι όλα τους κόμματα δημοκρατικά, δηλαδή πολιτικοί φορείς που ολόψυχα υιοθετούν τις αρχές της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας – με αποτέλεσμα να είναι όλα τους όργανα του παρασιτικού τραπεζιτικού κεφαλαίου, να τείνουν στην παγίωση καθεστώτος ολοκληρωτικού και, κατά συνέπεια, να αποτελούν μέσα απομύζησης και εξουθένωσης του Ελληνικού Λαού.


3.      Θεωρούμε ότι ο δεσμός με τη γη μας, με ό,τι δηλαδή συμβατικώς καλείται «Πατρίδα», είναι και πρέπει να είναι βασική προϋπόθεση της απόκτησης και διατήρησης της ιδιότητας του Έλληνα. Σε αντίθεση όμως με τα κόμματα που εμφανίζονται ως «δεξιά», θεωρούμε ότι οι έννοιες «φυλή» και «έθνος» δεν ταυτίζονται ούτε επιστημονικώς αλλά ούτε και ιστορικώς. Το ότι υπάρχει Ελληνικό Έθνος είναι αναμφισβήτητο και αυταπόδεικτο· ελληνική «φυλή» όμως ούτε υπάρχει ούτε και μπορεί να υπάρξει, αλλά ούτε και υπήρξε ποτέ· όπως ακριβώς δεν υπάρχει «αγγλική φυλή», «ισπανική φυλή», «ιταλική φυλή», «γαλλική φυλή», «ρωσική φυλή» κ.λπ., κ.λπ. Εν προκειμένω μία και μόνη φυλή υπάρχει, η Λευκή Φυλή, που, παρά τις εξάρσεις βίας που κατά καιρούς τη χαρακτήρισαν, είναι και -μέχρις αποδείξεως του εναντίου- θα συγκαταλέγεται σε εκείνες που είναι σε θέση να δημιουργούν  πολιτισμό.

4.      Κατά συνέπεια, αντιμετωπίζουμε με πολύ μεγάλο σκεπτικισμό τις εκκλήσεις για «εθνική ενότητα» και τα όλα τα σχετικά. Η εθνική ενότητα πάντοτε ωφελεί αυτούς που βρίσκονται στην εξουσία και ποτέ εκείνους που είναι αντίθετοι με το καθεστώς. Την εξουσία σήμερα την κατέχει η σοσιαλδημοκρατία και ο τροτσκισμός, δηλαδή οι αποδεδειγμένα χειρότερες μορφές της κοινοβουλευτικής αριστεράς. Πώς είναι λοιπόν δυνατόν να μιλάμε εμείς για εθνική ενότητα; Εάν, επιπλέον, δεχτεί κανείς ότι το Έθνος πρέπει να έχει βάση φυλετική (θέση που είναι και η μόνη λογική), τότε όποιος ανήκει στη Λευκή Φυλή και αποδεδειγμένα συνδεθεί συναισθηματικά και υλικά με την Ελλάδα, έχει όλες τις προϋποθέσεις να γίνει και να μείνει Έλληνας. Θεωρούμε λοιπόν ως λάθος βαρύτατο την αρχή «πας μη Έλλην εχθρός μου». Και τούτο, διότι, όπως ακριβώς στους κόλπους της ίδιας οικογένειας, υπάρχουν άτομα με τελείως διαφορετικό χαρακτήρα, έτσι και μέσα στα Έθνη υπάρχουν στοιχεία των οποίων τα γνωρίσματα όχι απλώς διίστανται, αλλά συγκρούονται. Με λίγα λόγια, ένα πραγματικά δεξιό καθεστώς δεν αναγνωρίζει παρά μόνο τα μεσαία κοινωνικά στρώματα· εκείνα τα στρώματα δηλαδή των οποίων ο –μικρός- πλούτος αποτελεί καρπό εργασίας και ποτέ κερδοσκοπίας ή τύχης. Οι πολύ πλούσιοι και πολύ φτωχοί, πράγματι, δεν είναι παρά τεμπέληδες, οι οποίοι είτε ευνοήθηκαν (οι πολύ πλούσιοι) είτε δεν ευνοήθηκαν (οι πολύ φτωχοί) από την τύχη. Να γιατί εκ προοιμίου  αντιμετωπίζουμε ως  δημοκράτες/αριστερούς τόσο τους πολύ πλούσιους όσο και τους πολύ φτωχούς και θεωρούμε ότι δεν έχουν θέση σε ένα πραγματικά δεξιό και εθνικό Κράτος. Και δεξιό/εθνικό Κράτος θεωρούμε σαφώς και πάντοτε εκείνο που ευχερώς προσφέρει στον καθένα τη δυνατότητα αξιοποίησης σε επίπεδο τόσο κοινωνικό όσο και ατομικό των έμφυτων ικανοτήτων του. Θεωρούμε επιπλέον όλους εκείνους που, λόγω της τωρινής καταβαράθρωσης της ελληνικής κοινωνίας, έχουν ακουσίως περιέλθει σε κατάσταση μη ανεκτής πενίας ανθρώπους που οπωσδήποτε κανονικώς θα ανήκαν στα μεσαία κοινωνικά στρώματα – και για αυτό χρειάζονται την αμέριστη συμπαράσταση του Κράτους, προκειμένου να ανακτήσουν την κοινωνική θέση που τούς αξίζει να έχουν.

5.     Λογικό συμπέρασμα όλων των παραπάνω είναι ότι πραγματικά θεωρούμε πιο κοντά σε εμάς αυτούς που σκέφτονται όπως εμείς και όχι βέβαια αυτούς που –δήθεν- υπερηφάνως περιφέρουν και επιδεικνύουν την ταμπέλλα του «Έλληνα». Και πράγματι μπορούμε ευκολότερα να μιλήσουμε με ένα Ζουλού, από λαό Μαύρων που πάντοτε επέδειξε περήφανη/δεξιά διαγωγή και συμπεριφορά, παρά με οποιονδήποτε Έλληνα δημοκράτη. Η διαπίστωση ότι «τους φίλους σου ευτυχώς τους επιλέγεις, ενώ, δυστυχώς, δεν μπορείς να διαλέξεις τους συγγενείς σου» είναι αρχαία και αποδεδειγμένη εδώ και αιώνες και δεν την έχουμε ούτε ανακαλύψει αλλά ούτε καν διατυπώσει εμείς. Να γιατί αντιμετωπίζουμε με μεγάλη περίσκεψη και όλα τα σχετικά με τους «ομογενείς»: Οι μεγάλες συμφορές της Ελλάδας κατά τον 20ό αιώνα από «ομογενείς» προήλθαν· και πρόχειρα παραδείγματα είναι η οικογένεια Παπανδρέου  καθώς και τα βασικά στελέχη του ΕΛΙΑΜΕΠ (Θεόδωρος Κουλουμπής π.χ.), για να μη συνυπολογίσουμε το Κ.Κ.Ε., που, κατά τον Μεσοπόλεμο, στελεχώθηκε κυρίως από Μικρασιάτες. Αυτό άλλωστε είναι τελείως φυσικό: Ο άνθρωπος συνδέεται με τον τόπο όπου εργάζεται και ευημερεί. Εφόσον λοιπόν οι «ομογενείς»  ζουν και ευημερούν όχι στην Ελλάδα αλλά σε άλλη χώρα, σύμφωνα με ποια λογική μπορούν να θεωρηθούν «Έλληνες»;

6.     Προσοχή όμως. Το ότι μπορούμε να συνομιλήσουμε με ένα Ζουλού ή ένα Μουσουλμάνο, του οποίου το θρήσκευμα εκ προοιμίου αποκλείει οποιαδήποτε παρέκκλιση προς τα αριστερά, καθόλου δεν σημαίνει ότι επιδιώκουμε ή, έστω, ευνοούμε τη μαζική εισροή Μαύρων και Μουσουλμάνων στη δική μας χώρα. Ο άνθρωπος, πράγματι, είναι ον πεπερασμένο και, κατά συνέπεια, ορίζεται εν τόπω και εν χρόνω. Κάθε Φυλή λοιπόν έχει το δικό της οικοσύστημα· και το οικοσύστημα του Λευκού Ανθρώπου είναι, ακριβώς, η Ευρώπη. Άτομα μεμονωμένα τα οποία, λόγω των περιστάσεων, συνδέθηκαν με την Ελλάδα και είναι σε θέση να εργαστούν στην Πατρίδα μας μπορεί να θεωρηθούν εδώ ευπρόσδεκτα· μαζική εισβολή όμως Μαύρων, Ινδών, Αράβων κ.λπ., όπως αυτή που γίνεται τώρα, μόνο ζημιά μπορεί να προκαλέσει στην Ελλάδα και κατ’ επέκταση σε ολόκληρη την Ευρώπη.

7.     Θεωρούμε όλα τα σχετικά με την «αναβίωση» της αρχαίας θρησκείας όχι απλώς ύποπτα αλλά αυτόχρημα αβάσιμα και βλακώδη. Στον Όλυμπο σήμερα μπορεί να πάει κανείς και με αυτοκίνητο· ας ανεβεί κάποιος λοιπόν και αν βρει εκεί τον Δία, την Ήρα και τον Ήφαιστο ας μας γράψει, προκειμένου να ενημερωθούμε και εμείς. Όλες πράγματι οι προσπάθειες των «ελληνολατρών», που θέλουν να σφάζουν κατσίκια στην Ακρόπολη και αρνιά στο μαντείο των Δελφών, δεν είναι παρά απόπειρες υπονόμευσης της Χριστιανικής Πίστης και Λατρείας – έστω και εάν σε αυτές παρασύρεται και πλήθος ατόμων τα κίνητρα των οποίων κάθε άλλο παρά ευτελή μπορούν να θεωρηθούν. Ο πραγματικός, πάντως, χαρακτήρας όλων αυτών των «αρχαιολατρικών» κινημάτων έχει προ πολλού  αποδειχτεί και κάθε προσπάθεια αναζωπύρωσης των σχετικών συζητήσεων δεν μπορεί να επιφέρει παρά αναμάσημα ιδεών και γεγονότων ξεπερασμένων εδώ και καιρό.

8.     Το ότι αντιμετωπίζουμε με μεγάλο σεβασμό την Πίστη του Χριστού καθόλου δεν σημαίνει ότι είμαστε και «άνθρωποι της Εκκλησίας». Θεωρούμε, πράγματι, ότι η Εκκλησία αποτελεί βασικό παράγοντα της κατάπτωσης στην οποία έχει περιέλθει η Πατρίδα μας· και τούτο, διότι, εάν είχε κάνει εγκαίρως χρήση της τεράστιας ηθικής ισχύος που διαθέτει, για να σταματήσει την πορεία προς την καταστροφή, η πτώση των Ελλήνων θα είχε προ πολλού ανακοπεί. Όμως δεν έστερξε να το κάνει. Και όχι μόνο αυτό, αλλά «ευλογώντας» γενικώς τις παρανομίες της οικογένειας Παπανδρέου και προστατευτικώς καλύπτοντας με το γόητρό της τις πιο επικίνδυνες αποχρώσεις του Μαρξισμού, εξελίχθηκε σε βασικό παράγοντα καταστροφής της Ελληνικής Πατρίδας. Σύμφωνα, άλλωστε, με ό,τι σήμερα είναι πια δυνατόν κανείς να γνωρίζει, δεν δίστασε να προχωρήσει ακόμη και σε πράξεις που παραμένουν αδιανόητες στον κοινό άνθρωπο, προκειμένου να κατοχυρώσει μικροσυμφέροντα της στιγμής. Τι διαφορετικό, άλλωστε, θα μπορούσε να περιμένει κανείς από «θεσμό» που αφόρισε τον Υψηλάντη και τον Κολοκοτρώνη, ενώ, παράλληλα, συστηματικώς ευνόησε τη διάδοση στην Ελλάδα και γενικώς στα Βαλκάνια ιδεών και θεωριών απροκάλυπτα  υλιστικών; Το όλο ζήτημα της Εκκλησίας, πράγματι, είναι κάτι που πρέπει να εξεταστεί με νηφαλιότητα αλλά και μεγάλη αποφασιστικότητα από τους Έλληνες - μόλις βέβαια το επιτρέψουν οι καιροί.

9.        Είμαστε υπέρ της Ευρώπης την οποία ούτως ή άλλως θεωρούμε ευρύτερη Πατρίδα μας. Η τωρινή Ευρώπη όμως έχει υφαρπαγεί από την ειδεχθέστερη μορφή της αριστεράς, την πηγή και «μητέρα» κάθε κακού και αιτία κάθε συμφοράς, δηλαδή τον γνωστικισμό. Αυτός, όπως έχει ήδη επαναλειμμένως διευκρινιστεί στον Θεόδοτο, αποτελεί «ιδεολογική  έκφραση» οικονομικώς ισχυρώς ιουδαϊκών κύκλων οι οποίοι, ερμηνεύοντας κατά το δοκούν τα γεγονότα των ετών 70 και  71 μ.Χ. στην Παλαιστίνη, θεώρησαν ότι ο Θεός «πρόδωσε» τους Ιουδαίους· κατά συνέπεια, αυτοί έπρεπε να συμμαχήσουν με τον σατανά και να γίνουν «θεοί» στη θέση του ίδιου του Θεού. τσι, επιδόθηκαν σε συστηματική προσπάθεια η οποία λαθραίως κλιμακώθηκε μέσα στους αιώνες και πλήρως εκδηλώθηκε ακριβώς στις ημέρες μας. Όλοι και όλα θεωρούνται «ίσα»· αλήθεια δεν υπάρχει ούτε και είναι δυνατόν να υπάρξει· και -το κυριότερο- πρέπει να σπάσει «δια παντός» ο δεσμός του ανθρώπου με τη γη όπου ζει και εργάζεται. Τέτοιοι γνωστικοί (ή όργανά τους) είναι οι τωρινοί «ιθύνοντες» του κόσμου μας· και πρόχειρα παραδείγματα   είναι η Άγκελα Μέρκελ, ιουδαία κομμουνίστρια· ο Νικολά Σαρκοζύ, ιουδαίος από την Ουγγαρία, δηλαδή ασκενάζι, του οποίου τεχνηέντως προβλήθηκαν οι δεσμοί και με τους σεφαρντίμ της Θεσσαλονίκης και ο οποίος κανείς δεν κατάλαβε από πού και πώς βρέθηκε να είναι όχι μόνο «δεξιός» αλλά και... Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας· ο Κάμερον, πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Ιουδαίος αφομοιωμένος στο αγγλικό περιβάλλον· ο Φρανσουά Ολλάντ (Hollande), ιουδαίος, όπως δείχνει το όνομά του (Hollande= Ολλανδία) είναι πλήρως αφομοιωμένος στο γαλλικό περιβάλλον· ο Ντμίτρι Μεντβέγιεφ της Ρωσίας, ο οποίος είτε είναι Πρόεδρος της «Ρωσικής Ομοσπονδίας»  είτε δεν είναι, χαράσσει τις βασικές γραμμές της όλης πολιτικής του Πούτιν (και ο Πούτιν δεν μπορεί ή και δεν θέλει να τον παρακούσει)· ο Ομπάμα των Η.Π.Α., βασικά προσόντα του οποίου είναι το μαρξιστικό παρελθόν της οικογένειάς του και, κυρίως,  το ότι η σύζυγός του είναι Φαλάσα, δηλαδή Μαύρη Ιουδαία (με απώτερη καταγωγή από την Αιθιοπία) κ.λπ., κ.λπ.
   Σε αυτήν την Ευρώπη, η οποία συστηματικώς «εργάζεται» για την αυτοκαταστροφή της,  η δική μας Πατρίδα δεν έχει θέση. Κατά συνέπεια, επιβάλλεται η άμεση αποχώρηση από την «ευρωζώνη» και η εκ νέου υιοθέτηση εθνικού νομίσματος, δηλαδή της δραχμής. Η αποχώρηση αυτή, άλλωστε, αποτελεί και τον μοναδικό τρόπο αναζωπύρωσης των πλεονεκτημάτων του εθνικού χαρακτήρα των Ελλήνων, τα οποία έχουν εδώ και δεκαετίες εξαλειφθεί λόγω της συστηματικής διαφθοράς του Λαού μας από το δημοκρατικό καθεστώς του ΠΑΣΟΚ. Και αυτό αναπόφευκτα θα οδηγήσει και σε ρήξη με τις καταστροφικές, όπως έως τώρα αποδείχτηκε, «παραδοσιακές» συμμαχίες του Ελληνικού Κράτους με το παραδοσιακό λίκνο της καταστροφικής αριστεράς, δηλαδή τις Η.Π.Α. και τους δορυφόρους τους.

10.         Όπως ακριβώς οι Γερμανοί Εθνικοσιαλιστές υπήρξαν οι μόνοι
που πρόθυμα αναγνώρισαν τις -σε αρνητικό επίπεδο- μεγάλες ικανότητες των Ιουδαίων, έτσι κι εμείς πιστεύουμε ότι πολλά από όσα σήμερα επαγγέλλεται η αριστερά είναι σωστά· διακηρύσσονται όμως αυτά τα σωστά από λάθος ανθρώπους και με σφαλερούς στόχους. Γι’αυτό και επιμένουμε ότι μόνο μια δεξιά στροφή της ελληνικής κοινωνίας μπορεί πραγματικά να μετατρέψει την τωρινή κρίση στη μεγάλη ευκαιρία της Ελληνικής μας Πατρίδας.
     

20 σχόλια:

  1. Ἄξιος καί πολλάκις ἄξιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάθε διασταύρωση δυο όντων διαφορετικής αξίας, δίνει σαν καρπό ένα κατασκεύασμα κατώτερο της αξίας των γονέων. Δηλαδή ο βλαστός μιας τέτοιας ένωσης τοποθετείται πιο ψηλά απ το επίπεδο που βρίσκονται οι γονείς μιας κατώτερης ράτσας, αλλά μένει πάντα και πιο χαμηλά απ το επίπεδο των γονέων τς ανώτερης ράτσας. Στη σύνεχεια, θα υποκύψει αργότερα, στον αγώνα που θα δώσει για να επιβιώσει, ενάντια σ΄αυτήν την ανώτερη ράτσα. Ένα τέτοιο ζευγάρωμα έρχεται σε αντίθεση με την θέληση της φύσης που τείνει να ανυψώσει το επίπεδο των όντων της. ( O Αγών μου )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Τσεργίνη,
    συμφωνώ σε όλα πλην του υπ΄ αριθμ. 7 περί ελληνικής θρησκείας.
    Σας ενημερώνω ότι υπάρχουν πολλοί Έλληνες που δεν πιστεύουν στην χριστιανική θρησκεία, για διάφορους λόγους, αλλά συμφωνούν με όλα τα υπόλοιπα. Για τους Έλληνας αυτούς ο χριστιανισμός αποτελεί μια ξένη ανατολίτικη θρησκεία αντεθνική και φυσικά αντιδεξιά. Γενικότερα πιστεύουμε ότι ο χριστιανισμός είναι ιδεολογικά αντίθετος με την άρια-παραδοσιακή ενατένιση του κόσμου. Ο Αλαίν ντε μπενουά αναλύει άψογα το θέμα στην "Θρησκεία της ευρώπης" αλλά θεωρώ πως καλά τα λέει και ο Ντιντριχτ Έκαρτ: "Ο μπολσεβικισμός από τον Μωυσή στον Λένιν" και πολλοί δικοί μας όπως ο Παναγιώτης Μαρίνης: "φωνή εξυπνισμού εν τω αιώνι της νυκτός", "Ελληνισμός-Χριστιανισμός" κ.α., Θεμιστοκλής Αλεξάνδρου: " Για τους ελληνικής καταγωγής χριστιανούς", Γεώργιος Ιεροδιάκονος: "Χριστός-αντίχριστος" κ.α.

    Ελπίζω να μην απορρίπτετε όλους τους Έλληνες που συμφωνούν με τον Ιωνα Δραγούμη:

    'Καλό είναι το όνομα Χριστιανός, φτάνει να μην έχει κανείς αντίκρυ του Βουλγάρους. Οι άνθρωποι δεν είναι ίσοι μεταξύ τους, γιατί δεν είναι όμοιοι, ούτε μπορούν να γίνουν, ούτε και θα άξιζε ποτέ να γίνουνταν...Το όνομα Χριστιανός σκεπάζει πολλά όντα ανόμοια...Και οι Έλληνες και οι Βούλγαροι είναι Χριστιανοί, αλλά οι Έλληνες δεν είναι Βούλγαροι. Πρέπει λοιπόν κάθε Έλληνας να μάθει να λέγει πως είναι πρώτα Έλληνας και μετά Χριστιανός...''

    "... περίεργο μου φαίνεται εγώ ο νέος Έλλην να σχετίζομαι με βυζαντινούς. Οι περισσότεροι υπόδουλοι Έλληνες δεν έγιναν ακόμη Έλληνες και είναι Βυζαντινοί. Με φαίνεται πως είμαι ξένος ανάμεσά τους..."

    "οι δεσποτάδες δεν είναι Έλληνες. Είναι χριστιανοί κι επικούρειοι..""

    Ι. ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

    Αλλά και με τον Περικλή Γιαννόπουλο :

    ''Κοντός ψαλμός αλληλούια: Πας Παπάς αισθανόμενος ότι είναι Πρώτα Χριστιανός και δεύτερα Έλλην, ΞΟΥΡΑΦΙΣΘΗΤΩ."

    Π.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μία παρατήρηση : Μου κάνει εντύπωση ότι πολλούς αναγνώστες δεν τους απασχολεί το Θέμα της υπέρτατης αλήθειας, που ήταν το ζητούμενο για κάθε αρχαίο Έλληνα φιλόσοφο, αλλά αντίθετα τους απασχολεί ο θρησκευτικός σωβινισμός: αν η τάδε θρησκεία είναι η δική μας ή την πήραμε από άλλους κλπ. Αυτό είναι το ζήτημα σας; Ας πούμε λοιπόν ότι την αρχαία Ελληνική θρησκεία δεν την είχαν δημιουργήσει οι Έλληνες , αλλά οι Γάλλοι, και οι προγονοί μας Έλληνες είχαν δημιουργήσει τον χριστιανισμό. Εσείς τότε σε ποια θρησκεία θα πιστεύατε και γιατί; Δεν με ενδιαφέρει τι πιστεύετε, ο τρόπος σκέψης με ενδιαφέρει.

      Διαγραφή
    2. Την υπέρτατη αλήθεια δεν θα μας την πουν τα τεκνα της σιων ουτε και κανεις αλλος. Όμως προτιμουμε καποιοι να προσεγγιζουμε το θειον κατα την ελληνικη γραμμη.

      Διαγραφή
  4. Δεν νομίζω πως το σημείο αυτό είναι θέμα διαφωνίας πραγματικής. Το σημαντικό είναι ότι συμφωνούμε στα ουσιώδη.
    Δημήτριος Τσεργίνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και μια πληροφορία από το Παρίσι. (Όχι από "ομογενείς", επειδή οι περισσότεροι από εμάς εδώ είναι Έλληνες, που κάθονται προσωρινά στη Γαλλία για δουλειές.) Επικεφαλής των Λεττονών που σκοτώσανε τον τελευταίο Τσάρο, Νικόλαο Β΄, το 1918 στο Αικατερίνενμπουργκ, ήταν μια ομάδα Ιουδαίων, αρχηγός των οποίων ήταν κάποιος Μεντβέντιεφ. Το γεγονός έχει έως τώρα επιμελώς συσκοτισθεί από όλα τα ΜΜΕ, ρωσικά, δυτικά κ.λπ., και η συσκότιση αυτή οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο ιουδαίος χασάπης Μεντβέντιεφ ήταν πρόγονος του σημερινού "προέδρου" της Ρωσίας που δίνει εντολές στον Πούτιν.
    Σας υπενθυμίζω επίσης (κάτι ξεχασμένο ιδίως στην Ελλάδα) ότι ο Γέλτσιν, πριν προωθήσει τον Πούτιν στην προεδρία της Ρωσίας, κατεδάφισε την οικία Υπάτιεφ στο Αικατερίνενμπουργκ, στα υπόγεια της οποίας εκτελέστηκε ο Τσάρος και η οικογένειά του.
    Τα συμπεράσματα δικά σας.
    Από το Παρίσι για τον Θεόδοτο (και με θερμούς συντροφικούς χαιρετισμούς),
    L.V.F.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα θυμάσαι ότι εκτός από τον Πούτιν που προωθούσε ο Γέλτσιν ,ένας από τους επικρατέστερους για την προεδρία της Ρωσίας ήταν ο στρατηγός των αλεξιπτωτιστών και ήρωας του ολέμου του Αφγανιστάν Αλεξάντρ Λέμπεντ ο οποίος απο πολλούς θεωρείτο ένας επίδοξος Ρώσος Πινοσέτ. Ο κοζακινης καταγωγής βετεράνος κατώρθωσε να εκλεγεί κυβερνήτης του Κρασνογιαρσκ ,για να χάσει τη ζωή του απο αεροορικό ατύχημα(;)τα αίτια του οποίου ακόμα δεν έχουν ερευνηθεί. Επίσης ο Μεντβεντιεφ ,μια και τον ανέφερες , είναι ένας απο τους αντιπάλους του Λουκασένκο ,είναι κοινό μυστικό ότι ο Μεντβεντιεφ μισεί θανάσιμα τον εθνοκομμουνιστή και υπερορθόδοξο Λουκασένκο.
      Οι ενώσεις βετεράνων αλεξιπτωτιστών ,στη Ρωσία οι αερομεταφερόμενες δυνάμεις(VDV) έχουν το ρόλο που έχουν οι marines στις ΗΠΑ, κατηγορούν Πούτιν και Μεντβεντιεφ ότι τις έχει υποβαθμίσει ,ίσως γιατί στις ρωσικες αερομεταφερόμενες μονάδες αλλά και στις ενώσεις των βετεράνων αλεξιπτωτιστών υπάρχουν πολλά "ακραία" στοιχεία. "Ακραία" στοιχεία υπήρχαν και στη περιβόητη μονάδα των spetsnaz, Vityaz (τα κόκκινα μπερέ) του υπουργείου εσωτερικών η οποία και διαλύθηκε!

      Διαγραφή
    2. Να μην ξεχνάμε όμως ότι ο Πούτιν έκανε μία καλή κίνηση : υπέγραψε το νόμο που χαρακτηρίζει "πράκτορες του εξωτερικού" τις μη κυβερνητικές οργανώσεις που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό.
      Τα δυο σώματα του ρωσικού Κοινοβουλίου ψήφισαν αυτήν την εβδομάδα το επίμαχο νομοσχέδιο, το οποίο θέτει υπό ευρύ έλεγχο τις μη κυβερνητικές οργανώσεις που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό. Επίσης να μην ξεχνάμε ότι στον πόλεμο της Γεωργίας το ισραήλ βοήθησε με όλα τα μέσα την Γεωργία.Να μην ξεχνάμε επίσης τον υπόγειο πόλεμο του αγγλοιουδαϊκού κεφαλαίου εναντίον του Πούτιν.Τα πράγματα στην διεθνή πολιτική δεν είναι ποτέ άσπρα -μαύρα.

      Διαγραφή
    3. 29/4/2002.Ο ήρωας του πολέμου του Αφγανιστάν και διεκδικητής της ρωσικής προεδρίας, Αλεξάντερ Λέμπεντ, σκοτώθηκε χθες όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε προσέκρουσε σε καλώδιο υψηλής τάσης, στην επαρχία Κρασνογιάρσκ της Σιβηρίας. Ο Λέ-μπεντ «προσγειώθηκε» στο κέντρο της πολιτικής σκηνής όταν, το 1991, έστειλε στρατεύματα να υποστηρίξουν τον Γέλτσιν, τότε πρόεδρο της Ρωσίας, στη διάρκεια του πραξικοπήματος κατά του προέδρου της ΕΣΣΔ Γκορμπατσόφ. Το 1996, ο Λέμπεντ διεκδίκησε την προεδρία και, όταν πήρε την τρίτη θέση, κάλεσε τους οπαδούς του να υποστηρίξουν τον Γέλτσιν ώστε να αποτρέψουν τη νίκη του κομμουνιστή Ζουγκάνοφ. Ανταμείφθηκε διοριζόμενος στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, θέση από την οποία διαπραγματεύτηκε την ειρηνευτική συμφωνία με τους Τσετσένους αντάρτες. Αποπέμφθηκε από το Συμβούλιο 2 χρόνια αργότερα και το 1998 εξελέγη κυβερνήτης του Κρασνογιάρσκ, της δεύτερης μεγαλύτερης επαρχίας της Ρωσίας και έδρας των μεγαλύτερων ορυχείων. >>

      Διαγραφή
    4. Αυτά που γράφεις τα γνωρίζω και εγώ. Κάποιοι όμως πιστεύουν ότι ο Λέμπεντ θα ήταν πιο σκληροπυρηνικός από τον Πούτιν αν ήταν πρόεδρος. Η κίνηση του Βλαδίμηρου να απαγορέψει τις ΜΚΟ στην Ρωσία ήταν κορυφαία ,αλλά ο πρώτος διδάξας ήταν ο Λουκασένκο. Όντως τα δυτικά ΜΜΕ χτυπάνε άγρια τον Πούτιν . Τον πόλεμο στην Γεωργία τον προκάλεσαν οι ΗΠΑ-Ισραήλ . Αυτές ενθάρρυναν τον γραβατοφάγο πρόεδρο της Γεωργίας και προστατευόμενο του Σόρος Σακασβίλι να επιτεθεί στην Ν.Οσσετία.
      Κάποτε ήμουν απο τους φανατατικότερους οπαδούς του Πούτιν , όμως τα τελευταία 6-8 χρόνια έχει βάλει νερό στο κρασί του. Επίσης τον τελευταίο καιρό το ρωσικό κράτος κυνηγάει αγρίως τους Ρώσους εθνικιστές. Επίσης οι ενώσεις βετεράνων (καθε αλλο παρα φιλελευθεροι) κατηγορούν τον Πούτιν -Μεντβεντιεφ ότι υποβαθμίζει τις ένολες δυνάμεις.
      Αλλά όπως γνωρίζεις οι Ρώσοι είναι φοβεροί τακτικιστές και στρατηγιστές ,ίσως όλα αυτά που δείχνουν σαν υποχωρήσεις να είναι κινήσεις τακτικής. Ότι η Ρωσία στάθηκε στο πλευρό του Άσσαντ είναι θετικό σημάδι, αρνητικό όμως σημάδι είναι να λέει ο Πούτιν σε δημοσιογράφους ότι όοιος πιστεύει ότι η Ρωσία ανήκει στους Ρώσους είναι ηλίθιος. Προσωπικά αν ήμουν Ρώσος θα έδινα στον Βλαδίμηρο μια τελευταία ευκαιρία γιατί η φιλελεύθερη αντιπολίτευση είναι τρισχειρότερη,και το μέλλον θα δείξει.
      Σε ευχαριστώ για τις επισημάνσεις σου ,και την ευκαιρία για τον διαλογο.
      Επίσης να ευχηθώ σε όλους τους συντελεστές και αναγνώστες του Θεόδοτου καλές θερινές διακοπές .

      Διαγραφή
  6. Παλληκάρια μου, κι εγώ ρωσόφιλος είμαι. Αλλά όπως λέει κι ένας γνωστός μου, "Οι Ρώσοι πάντοτε στο πλευρό σου, όταν ΔΕΝ τους χρειάζεσαι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χε,χε κάπου στο Θεόδοτο το είχα δεί αυτό σ'ένα σχόλιο. Νever mind o γράφων είναι κατά το ήμισυ Σλάβος (Σέρβος για την ακριβεια) οπότε απο την αφεντιά μου μην περιμένετε να είμαι αντικειμενικός . Και για να είμαι ειλικρινής αισθάνομαι περισσότερο Σλάβος παρά νεο(ελληναράς).
      Με εκτίμηση και ευχές για υπέροχες καλοκαιρινές διακοπές

      Διαγραφή
  7. Εντάξει, ρε Νικολάι: Το αίμα νερό δεν γίνεται κι αν γίνεται δεν πίνεται! Ακούω "Ρώσος" τον τελευταίο καιρό και ανακατεύομαι. Αλλά τέλος πάντων, οικογένειά μας είναι, σπίτι μας είναι η Ρωσία, οι ελληναράδες, έχεις δίκιο, είναι το απεχθέστερο είδος του πλανήτη γη τώρα... οπότε τα καταπίνουμε τα "κατορθώματα" των Ρώσων και βαδίζουμε ολοταχώς για νέες περιπέτειες.

    Υ.Γ. Τι υπέροχες καλοκαιρινές διακοπές, ρε Νικολάι; Μας κοροϊδεύεις; Δεν βλέπεις τι γίνεται στο κέντρο της Αθήνας;Γκόσποντι μιλόιου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πως δε βλέπω τι γίνεται στο κέντρο της Αθήνας, ποιας Αθήνας δλδ κατι μεταξύ σε Καμπούλ, Ριάντ ,Αντίς Αμπέμπα, με ολίγο απο Jew York θυμίζει το κλεινον άστυ . Αλλά τα θέλει ο μπιιιιπ των "συμπατριωτών" μας ,δεν εψήφισαν ΣΥΡΙΖΟΝΔΠΑΣΟΚΚΚΕΔΗΜΑΡ; Ε ας τους λουστούν τώρα τους αλλοδαπούς και ας μην παραπονιόνται για την κατάσταση. Για να γίνει αυτή η χώρα οίκος ανοχής εβοήθησε και ο "ελληνικός" λαός! Θα μου πεις τι φταίμε εμείς που ήμασταν έξω από to grosso colpo που δεν ψήφισαμε ΠΑΣΟΚΔΗΜΑΡΝΔΣΥΡΙΖΑ; Δυστυχώς μαζί με τα πολλά ,μα πάρα πολλά ξερά καίγονται και τα ελάχιστα χλωρά!

      Διαγραφή
    2. Ακριβώς όπως τα λέει ο Romanov είναι. Στη Β' Αθηνών που έχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες, το ΣΥΡΙΖΑ (το κόμμα-πολιτικός φορέας υπεράσπισης κάθε λαθρομετανάστη) βγήκε πρώτο και με διαφορά. Αυτό σημαίνει πως ο μέσος Έλληνας είτε δεν έχει πρόβλημα με τους λαθρο να αφοδεύουν έξω από την πόρτα του ή ενδέχεται και να γουστάρει την όλη κατάσταση και να θέλει κι άλλους λαθρομετανάστες. Γούστα είναι αυτά, περί ορέξεως λοιπόν κολοκυθόπιτα. Προσωπικά στους μόνους που ελπίζω είναι στους ευρωπαικής καταγωγής μετανάστες (Πολωνούς, Μολδαβούς, Αλβανούς κλπ) που είναι και οι μόνοι που αντιδρούν στην αφρικανοποίηση ή/και πακιστανοποίηση των γειτονιών τους.

      Διαγραφή
    3. Σ αυτο που λες περι Ευρωπαϊκων μεταναστων εχεις δικιο αλλα να μην συνορευουν με την Ελλαδα οπως οι Αλβανοι γιατι εκει υπεισερχονται αλλοι κινδυνοι και σε μια συγκρουση θα κληθουν να παρουν θεση. Ποια θα ειναι αυτη οταν θα τους υποσχονται τη μεγαλη Αλβανια και οτι θα κατοικουν σ ολη την Ηπειρο οχι σαν μεταναστες αλλα σαν ιδιοκτητες, σκεφθειτε το μονοι σας, λαμβανοντας υποψη ποσο κομπλεξικοι ειναι και ποσο μας μισουν.

      Διαγραφή
  8. Να Νικολάι ημενήνι θα ψήσουμε καραβάι και θα μιλήσουμε αναλυτικώς για τους Ρώσους.
    Χαρασό, Νικολάι;
    L.V.F.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. haraso tavaric LVF , ίσως όμως ακούσουμε και Edith Piaf το "non,je neregrette rien" τον ανεπίσημο ύμνο των αλεξιπτωτιστών του 1 REP ξέρεις απο τις ένδοξες ημέρες του ΟΑS στην Αλγερία γιατι και εμείς αμετανόητοι "φασίστες" είμαστε!

      Διαγραφή
  9. Κατ' ακολουθίαν, ο αγώνας που αναπτύσεται ανάμεσα στις ράτσες έχει πολύ λιγότερο, σαν βασική αιτία μιαν βαθειά αντιπάθεια, παρά την πείνα και τον έρωτα. Και στις δύο αυτές περιπτώσεις η φύση παραμένει ένας απαθής και ικανοποιημένος μάρτυρας.
    Ο αγώνας για το καθημερινό ψωμί οδηγεί στη ήττα ένα πλάσμα αδύνατο ή αρρώστημένο ή προικισμένο με λιγότερη εσωτερική δύναμη, το ίδιο όπως η μάχη του αρσενικού για την κατάκτηση του θηλυκού δεν επιτρέπει το δικαίωμα της γέννησης παρά μόνο στο υγιεινό πλάσμα, ή τουλάχιστον του δίνει τέτοιες δυνατότητες να το πετύχει.
    Αλλά ο αγώνας είναι πάντα το μέσον για να αναπτυχυεί η υγεία και η δύναμη αντίστασης του είδους και συνεπακόλουθα, οι συνθήκες που θα του επιτρέψουν ρατσική πρόοδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή