Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

ΥΠΟΒΟΛΕΣ ΨΥΧΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ


Γράφει ο Θεόδωρος  Λάσκαρης
 
Υπνωτιστής του 18 αιώνα επί το έργον
Υπάρχει η αντίληψη ότι τα διάφορα πολιτικά και κοινωνικά ρεύματα δημιουργούνται από κάποιους διανοούμενους, οι οποίοι επεξεργάζονται μία θεωρία και στη συνέχεια την προτείνουν σε ένα ακροατήριο, το οποίο, μετά από την εξέτασή της με λογικά και εμπειρικά κριτήρια, την αποδέχεται ή την απορρίπτει. Ακολούθως, εάν αυτή η θεωρία κριθεί θετικώς, θα βρεθούν εκείνα τα άτομα που θα δημιουργήσουν ένα κίνημα και μετά ένα κόμμα ή, ακόμη, θα εξαπολύσουν και μία επανάσταση, που θα έχει σκοπό την εφαρμογή αυτής τής πολιτικοκοινωνικής θεωρίας. 

Μέγα λάθος. Δυστυχώς  τα πράγματα δεν ακολουθούν αυτήν τη διαδρομή. Οι γνωστοί-άγνωστοι των παρασκηνίων, αυτοί που  διαμορφώνουν το παγκόσμιο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι, έχουν ως πρωταρχικό τους όπλο, ως βασική τους στρατηγική  τη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΨΥΧΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΟΣΟ ΣΤΙΣ ΜΑΖΕΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ. Γνωρίζουν, πράγματι, πολύ καλά πώς λειτουργεί ο ανθρώπινος ψυχισμός, τις αδυναμίες του, τα πάθη του, τους φόβους του· γνωρίζουν  ότι ο μέσος άνθρωπος δεν κατευθύνεται από τη λογική και την εμπειρία, αλλά από τις συγκινήσεις του, τον εγωισμό  και τα ένστικτά του. Αυτά λοιπόν θα ερεθίσουν, κατά  πρώτο λόγο και με τον κατάλληλο τρόπο, και μετά θα αφήσουν τις ορδές των διανοουμένων να δημιουργήσουν θεωρίες, κινήματα, κόμματα. 

Μάης ΄68, το Παρίσι παραδομένο στο χάος
Ο Μάιος του ’68 στο Παρίσι δεν βασίστηκε σε κάποιο οργανωμένο κόμμα ή σε κάποιο συγκεκριμένο πολιτικοκοινωνικό ρεύμα· βασίστηκε σε μία ψυχική κατάσταση που εντέχνως δημιουργήθηκε από εκείνους που γνώριζαν πώς να διεγείρουν τις συγκινήσεις  των Γάλλων φοιτητών. Θυμηθείτε και τα δικά μας δεκεμβριανά του 2008:  Η στρατηγική της συγκινησιακής διέγερσης σε όλο της το μεγαλείο! Έτσι λοιπόν, οι  κρύφιες δυνάμεις, λειτουργούν ακριβώς όπως οι υπνωτιστές: Υποβάλλουν στα θύματά τους την ψυχική κατάσταση που θέλουν, και μετά αφήνουν να εξελιχθούν τα πράγματα από μόνα τους. Εάν χρειαστεί, θα τους ερεθίσουν το αίσθημα της «κοινωνικής δικαιοσύνης», ή την «εθνική υπερηφάνεια» ή θα τους  μαγνητίσουν με τα «ιδεώδη της ελευθερίας» ενάντια στον «δογματικό σκοταδισμό»· θα τους δημιουργήσουν ντροπή που είναι άνθρωποι «παλαιών αρχών» και όχι «προοδευτικοί και απελευθερωμένοι» · θα τους προκαλέσουν ρίγη συγκίνησης για τους «φτωχούς ξένους», που αναγκάζονται να σφάζουν  εξαιτίας της πείνας. Θα τους υποβάλουν το μίσος για την αυθεντία, για τον άριστο, για τον  επαΐοντα και θα τους επαινέσουν τη «λαϊκή απόφαση», το «λαϊκό πνεύμα», την «λαϊκή αποδοχή», την « λαϊκή κατακραυγή», τον «προοδευτικό άνθρωπο», την «εκλογική διαδικασία». 

Δελτίο Mega, το πλέον επίσημο μέσο μαζικής υποβολής ψυχικών καταστάσεων
ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ, ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ: Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν μεταδίδουν ειδήσεις, μεταδίδουν ψυχικές καταστάσεις. Λοιπόν, ας το εμπεδώσουμε: Ο μέσος άνθρωπος είναι υποταγμένος στις συγκινήσεις του και  εν μέρη στα ένστικτά του. Όποιος έχει το πάνω χέρι στον έλεγχο  αυτών των ψυχικών καταστάσεων  αυτός διαμορφώνει και το σύστημα.
Και τώρα το ερώτημα που απασχολεί όλους μας: Εφόσον τα πράγματα βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση, υπάρχουν τρόποι  για την ανατροπή του παρόντος συστήματος; 

Κατά την γνώμη μου υπάρχουν τρεις δυνατότητες:
 Α) Ο εισοδισμός. Δηλαδή άτομα με τα δικά μας πιστεύω, να εισχωρήσουν στο σύστημα και να το αλώσουν εκ των έσω. Αυτή η δυνατότητα μάλλον δεν ταιριάζει στην Ελληνική ιδιοσυγκρασία, γιατί απαιτεί πολύ χρόνο, σύμπνοια, υπομονή και σταθερότητα.
Β) Όπως ανέφερα και στο προηγούμενο άρθρο με τον τίτλο, «Όταν πετάξει η πεταλούδα», το ξέσπασμα απρόβλεπτων γεγονότων παγκοσμίου εμβέλειας που θα προκαλέσουν κοσμοϊστορικές αλλαγές.
 Γ) Η εμφάνιση ενός ηγέτη του οποίου η προσωπικότητα και ο λόγος, θα αφυπνίσουν τα  πατρογονικά αρχέτυπα, που θέλω να πιστεύω ότι ακόμη υπάρχουν, έστω και εν υπνώσει, μέσα στην Ελληνική ψυχή. Η αναζήτηση τού ηγέτη είναι ιδιαίτερα σημαντικό θέμα, διότι ο Έλληνας, πολιτισμικά και ιδιοσυγκρασιακά, εστιάζεται στο Πρόσωπο. Σχηματισμοί χωρίς χαρισματικές ηγετικές μορφές, δεν τον συγκινούν.
Αυτά όμως πρέπει να αναλυθούν ευρύτερα...

3 σχόλια:

  1. Αυτός ο λαός, απ' ότι φαίνεται, είχε πολλές ποιοτικές "εγγενείς" αδυναμίες και παρά τις προσπάθειες μεγάλων πνευματικών μορφών τον δέκατον ένατο και το πρώτο ήμισυ του εικοστού αιώνα, να διαπλασθή επάνω σε βάσεις δικαιωμένες επι παντός και παραδεδεγμένες παγκοσμίως (τότε!)...οι αδυναμίες αυτές πάντα με την πρώτη ευκαιρία ανέκυπταν καταστροφικά (ευδημαγώγητος, εύπιστος, ζηλόφθων, οργίλος κλπ). Κάτι επετύγχανε βεβαίως η ορθόδοξη αγωγή αλλά ήταν και άλλες οι συνθήκες τότε.
    Φυσικά δεν είναι μόνο οι Έλληνες θερμόαιμοι και αμέθοδοι (οι τρικλοποδιές του διεθνή παράγοντα ήσαν αμέτρητες όταν πήγαινε να γίνει και κάτι καλό)...όσοι βρέχουν τα πόδια τους στην Μεσογειακή λεκάνη και δεν έχουν αυστηρά καθεστώτα ρέπουν σε ανόητες επιλογές, εντυπωσιασμούς και προχειρότητες.
    Το "σύστημα" πάντως λειτουργούσε για τους Έλληνες ικανοποιητικά επειδή δεν ήταν η χώρα άμεσος στόχος καταπάτησης, αλλά "φυλάκιο" αγγλοαμερικανικών γεωπολιτικών συμφερόντων με έτοιμο στρατό γιά θυσίες εάν χρειαζόταν (δύο φορές!)...νομίζοντας ότι προασπίζεται κατ' εξοχήν ιδικά του συμφέροντα.
    Η παγκόσμια μεταβολή του 1990 έπρεπε να εσήμαινε συναγερμό, γιά να αντιμετωπισθή, με τις ολιγώτερες απώλειες, η νέα τάξη (δεν ήταν τυχαίο το δάκρυ του Καραμανλή - ασχέτως κριτικής δια τον άνδρα- και η σημειολογία του έπρεπε να αναλυθή εγκαίρως και με άμεσες αντιδράσεις "εκκαθάρισης" της εσωτερικής σηπεδόνας).
    Τώρα η πέμπτη φάλαγγα οργιάζει, οι οβιδιακές μεταμορφώσεις των ταγών και "εκφραστών" είναι ασύλληπτες και κυνικά θρασύτατες, η αλλαγή του πληθυσμού ετελέσθη ( νέοι σε ηλικία επήλυδες νομιμοποιούνται δραστηριοποιούμενοι με πρωτοφανείς διαδικασίες, περιμένοντας αύριο τις οικογένειές τους εν μέσω γηρασμένου πληθυσμού και ξενιτευόμενης νεολαίας που θα χαθή τελικά στην ευρωπαική ομογενοποίηση)...delenda graecia.
    Το τι μέλλει γενέσθαι αναλύεται διαφορετικά από τον εγχώριο πληθυσμό, που στην πλειονοψηφία του δεν φαίνεται να πολυιδρώνει γιά εθνοδιατηρητικά χαρακτηριστικά και αξιοπρέπειες, αλλά για τις δανειακές συμβάσεις που θα του εξασφαλίζουν ένα σκληρό νόμισμα για αγορές εισαγομένων...με αντιστάθμισμα την γή του και τους πόρους της.
    Το εάν υπάρχουν κάποιες ιδεολογικές αντιστάσεις σε εξηντάρηδες και άνω δεν σημαίνει τίποτε γιά το μέλλον, το ζήτημα είναι να πεισθούν νέοι άνθρωποι και των δύο φύλων, πως ο σημερινός τρόπος ζωής οδηγεί στη φάρμα των ζώων και εάν υπάρξει η κρίσιμη μάζα να "φταχθεί" ένα πραγματικά ακηδεμόνευτο ελληνικό κράτος μέσα στην υπόλοιπη Ελλάδα με την συνταγματική, νομική, εκπαιδευτική και οικονομική ιδιαιτερότητα του, ως φάρος ενός παλαιού κόσμου που δεν απέθανε ποτέ, εδώ και χιλιάδες χρόνια, φωτίζοντας τις ψυχές και τα πνεύματα όλων των ευεπίφορων ανθρώπων από όλες τις φυλές της γης, κατ' αναλογίαν μέ άλλους σπουδαίους πολιτισμούς.
    Το καθήκον επιβίωσης αυτου του πολιτισμού και των όποιων αξιών του, πέφτει, κατά προτεραιότητα, στους ώμους των γηγενών συνειδητοποιημένων πολιτών της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ηγέτης που θα μας εμπνεύσει δεν εμφανίσθηκε ακόμη στο προσκήνιο δυστυχώς. Μέχρι να εμφανισθεί πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στην νέα τάξη πραγμάτων και τον μπολσεβικισμό. Πιστοί στις αιώνιες αξίες του Ελληνισμού να συνεχίσουμε τον αγώνα και να υποστηρίζουμε με κάθε τρόπο ότι συμφέρει στο Έθνος. Να πολεμήσουμε για τις ιδέες μας αφού δεν μπορούμε να πολεμήσουμε για τον αρχηγό μας. Όποιος υποστηρίζει τις ιδέες μας είναι συναγωνιστής μας και πρέπει να τον υποστηρίζουμε όταν έχει απέναντί του εχθρό της Ελληνικότητας.
    Π.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευτυχώς που έχουμε κ τον Θεοδότο να μας ενημερωνει για άκρως ενδιαφέροντα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή