Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Η ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (NEW LEFT)



γράφει ο Θεόδωρος Λάσκαρης

   
Το περιοδικό της Νέας Αριστεράς στις ΗΠΑ (1967)
Με τον όρο Νέα Αριστερά χαρακτηρίστηκαν διάφορα ριζοσπαστικά αριστερόστροφα κινήματα που αναπτύχθηκαν στην Αμερική και την Ευρώπη κατά τη δεκαετία του 1960, και είχαν, ως φαινομενική θεωρητική βάση, μία κριτική ερμηνεία του Μαρξισμού και της πάλης των τάξεων, δηλαδή αυτού που αποκαλούσαν παλαιο-κομμουνισμό, καθώς και την απόρριψη του αστικού και μαρξιστικού ορθολογισμού. Έδειξαν επίσης μία ιδιαίτερη προτίμηση στις παραβατικές κοινότητες και το Λούμπεν προλεταριάτο. Είναι γενικά αποδεκτό ότι ουσιαστικό ρόλο στην τελική διαμόρφωση της πολιτικοκοινωνικής φιλοσοφίας της Νέας Αριστεράς έπαιξε η Σχολή της Φραγκφούρτης και ιδιαίτερα ο Μαρκούζε. Ταυτόχρονα, αυτό το κίνημα  χρησιμοποιήθηκε  και από την CIA για να μειώσει την δύναμη των φιλοσοβιετικών κομμάτων. (Να μην ξεχνάμε ότι ο Μαρκούζε εργάστηκε στην CIA.)

Από τον πυρήνα της Νέας Αριστεράς ξεπήδησαν λοιπόν όλα εκείνα τα κινήματα που με τον ένα ή άλλο τρόπο διαμόρφωσαν το πολιτικό, κοινωνικό και πολιτιστικό πνεύμα της Ευρώπης μετά το 1960: Ο Μάιος του 68, τα κόμματα των πρασίνων, καθώς και οι διάφορες πολιτικές δυνάμεις της λεγόμενης «ριζοσπαστικής αριστεράς». Αφού λοιπόν η Νέα Αριστερά πατροναρίστηκε από την Σχολή της Φραγκφούρτης σημαίνει ότι αποτέλεσε το μακρύ χέρι αυτής της Σχολής, για τον ιουδαϊκό-γνωστικό χαρακτήρα της οποίας, έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενα άρθρα. Επειδή όμως ορισμένοι αναλυτές επιμένουν ακόμη  να ερμηνεύουν την Νέα Αριστερά και τη Σχολή της Φραγκφούρτης με απλούς πολιτικούς και κοινωνιολογικούς όρους, αποκρύπτοντας έτσι την πραγματική φύση αυτών των κινημάτων, αποφασίσαμε ότι θα ήταν χρήσιμο να δούμε πως χαρακτηρίζεται η προαναφερθείσα Σχολή, από κάποιους που, λόγω καταγωγής και θέσης, γνωρίζουν τα πράγματα πολύ καλά:

«Η Σχολή της Φρανκφούρτης ήταν μία από τις πιο αξιοσημείωτες Ιουδαϊκές σέκτες της  ΓερμανίαςGershom Scholem, From Berlin  to Jerusalem. (Ο G. Scholem διετέλεσε πρόεδρος της Ακαδημίας Επιστήμων του Ισραήλ.)
           
«Από την σημερινή προοπτική, το έργο των στοχαστών της Σχολής της Φρανκφούρτης μπορεί να θεωρηθεί η τελευταία μεγάλη σύγχρονη προσπάθεια για να προσφερθεί υπερβατικότητα, νόημα και θρησκευτικότητα, μάλλον παρά "χειραφέτηση" και "αλήθεια". Στην πρώτη φάση του έργου τους, μέχρι τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ο Theodor W. Adorno και ο Max Horkheimer διασύνδεσαν τους στόχους της κριτικής θεωρίας με το μαρξιστικό επαναστατικό έργο. Η εξέλιξη της σκέψης τους, τους οδήγησε να επικρίνουν τον ορθόδοξο μαρξισμό και τελείωσε με  μία πλήρη ρήξη με αυτή την παράδοση, καθώς ανέπτυξαν μία αναζήτηση για μία θρησκευτικότητα ενός μοναδικού είδους, που συνδέονταν με την Γνωστική παράδοση και προέρχονταν, σε έναν ορισμένο βαθμό, από τον Ιουδαϊσμό. Αυτή η θρησκευτικότητα προσφέρει μία αναδιατυπωμένη αρνητική θεολογία, εντός του πλαισίου αυτού που εγώ αποκαλώ "Διασπορική φιλοσοφία"....» (ILAN GUR-ZE'EV, Faculty of Education, University of  Haifa: Adorno and Horkheimer: Diasporic philosophy, Negative Theology, and counter-education.)

Το γνωστικό "κόκκινο βιβλίο" του C.Jung
      Μετά από όλα αυτά, υπάρχει ακόμη κάποιος που να αμφισβητεί την πραγματική φύση των γεγονότων της δεκαετίας του '60 και τη μυστική προέλευση του φαινομένου της Νέας Αριστεράς; Πότε επιτέλους οι διάφοροι διανοούμενοι της αριστεράς, θα πάψουν να ασχολούνται με μπουρδολογίες και θα αναγνωρίσουν ότι η επανάσταση του '60 ήταν μία αιρετική θρησκευτική επανάσταση και ότι, η μετανεωτερικότητα σηματοδοτήθηκε από την πολύχρωμη, πολυδιάστατη και έντεχνα καμουφλαρισμένη επανεμφάνιση του ιουδαϊκού γνωστικού-παραβατικού πνεύματος;

Είναι τραγικό το γεγονός, ότι σε άλλες χώρες οι ερευνητές γνωρίζουν αυτά τα θέματα. Για παράδειγμα στην Γαλλία, ήδη το 1988 η εφημερίδα Le Monde έγραφε: «Ο Μάιος του 1968» δεν ήταν παρά μορφή μεσσιανικής κλήσης –  απόηχος του ιουδαϊκού μεσσιανισμού. Αυτή είναι η άποψη που αναπτύχθηκε από όσους συμμετείχαν στο συνέδριο που διοργάνωσε το περιοδικό Passage, την Πέμπτη, 7 Ιουλίου, στο Παρίσι, με θέμα: «Μάιος 1968: Μια ιουδαϊκή επανάσταση;», στην Ελλάδα οι πανεπιστημιακοί και λοιποί διανοητές, ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ.

7 σχόλια:

  1. Βαρύτατα οπλισμένη με την ετερότητα και τον εξισωτισμο, η εγχώρια new left δεν είχε ποτέ της να αντιμετωπίσει έναν σοβαρό Φασίστα αντίπαλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστός ο προλαλήσας.
    Ευστάθιος Κυριώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. όταν όνειρο του κάθε δεξιού ή "δεξιού" ήταν (και είναι) να γίνει μπασκίνας ή μπάτσος ή να μπεί στον δημόσιο για να βολευτεί , πεδία όπως οι τέχνες ,ο πολιτισμός , τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και η δημοσιογραφία κατελήφθησαν από αριστεριστές και τροτσκιστές.
    Το τραγικό είναι ότι ενώ υπάρχουν γίγαντες της Δεξιάς Διανόησης όπως ο Σελίν, ο Ντριέ ντε λα Ροσέλ , ο Μισίμα , ο Κέρρυ Μπόλτον, ο Πιραντέλο ο Ιονέσκο , εμείς έχουμε μείνει μόνο στον Δραγούμη και στο Γιαννόπουλο (εδώ πολλοί στον χώρο δεν γνωρίζουν ούτε τον Συκουτρή ή την πιο "αιρετική" Σίτσα Καραϊσκάκη).
    Επιτέλους η Φαντασία στην Δεξιά Ιδεολογία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πές τα Nikolai!!!Σωστός και ο πρώτος φίλτατος!

    ''Urban Myth''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΗΣ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΕΝΤΕΧΝΟ ΚΑΙ ΔΟΛΙΟ ΤΡΟΠΟ ΤΑ ΠΙΣΤΑ ΤΗΣ ΜΕΛΗ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΠΙΑΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΦΙΟΛΑΤΡΙΚΕΣ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΛΙΛΙΘ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΕΤΙ

    ΟΝΤΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΙΟΥΔΑΪΚΟ-ΓΝΩΣΤΙΚΙΣΤΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ Η ΟΥΣΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΗ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΥ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΥΝΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΚΥΒΕΛΗΣ - CEBELE ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΓΓΟΛΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΑ ΤΟ ΘΙΒΕΤ ΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Ο ΝΟΥΣ ΚΑΝΕΝΟΣ

    Η ΘΕΩΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗΣ ΕΧΕΙ ΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΙΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΕΣ ΙΕΡΑΡΧΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΗΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ Ο ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΙΣΜΟΣ ΕΝΩ Ο ΠΥΡΗΝΑΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΙΣΤΙΚΟΣ - ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΕΩΣΦΟΡΙΚΟΣ (ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΛΠ)

    ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΜΗΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΜΗΤΙΚΩΝ ΦΕΜΙΝΟΑΝΑΡΧΟΑΡΙΣΤΕΡΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΚΥΚΛΩΝ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΦΙΣΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΠΟΥ ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΜΕ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΠΟΛΙΤΚΟΥ ΠΥΡΗΝΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑΣ

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΣΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ LINK 183 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΑΝΑΡΧΟΑΡΙΣΤΕΡΟΣΟΣΙΑΛΟΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΔΟΜΗΤΙΚΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΜΙΣΟΥΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ:

    ΕΔΩ:
    http://odysseus.pa-sy-a.gr/2013/04/28/00-00/pa-sy-a_odysseus_2013-04-28_00-00.htm#plohgos_05

    ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΙ ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ (ΓΕΝΩΝ) ΚΑΙ Η ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ «ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ» ΚΑΙ ΤΗΣ «ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΡΘΟΤΗΤΑΣ» ΤΟΥ ΟΥΔΕΤΕΡΟΥ ΦΥΛΟΥ (NEUTRAL GENDER) ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΩΣΦΟΡΙΣΜΟ ~ ΣΑΤΑΝΙΣΜΟ

    http://anti-amazon.blogspot.gr/2014/01/blog-post_19.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προσπαθούν οι σατανιστές της νέας τάξης να ρίξουν το επίπεδο του ανθρώπου σε κτηνώδες ον, με την επιβολή του αυνανισμού στα βρέφη μέχρι την ηλικία των 4 ετών. Ονειρεύονται το ανθρωποειδές του μέλλοντος ότι θα αποφασίζει τι φύλο θέλει να γίνει στην ηλικία των 7 ετών!!! Περί μυαλού και νου και πνεύματος τίποτα!!! Γι' αυτό εχθρεύονται την ελληνική παιδεία, προσπαθώντας να ΜΑΣ ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΗΣ.
    ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ, ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή