Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ; Γ΄



Γράφει ο Δημήτριος Τσεργίνης


Σήμερα θα ασχοληθούμε με δύο άλλα θέματα του «εθνικού μας βίου», δηλαδή τον Στρατό «μας» και την τουρκική απειλή. Προτού όμως να μπούμε σε αυτά, θέλω να θέσω υπόψη σας κάτι που διάβασα πριν από λίγο. 

Στη Δημοκρατία της Βαϊμάρης λοιπόν, η οποία, όπως είναι πασίγνωστο ακόμη και σε δημοκρατικοφιλελευθέρων πεποιθήσεων άτομα, ήταν καθαρώς ιουδαϊκή υπόθεση, γινόταν ακριβώς ό,τι γίνεται και τώρα στη δική μας χώρα με τους φόρους. Οτιδήποτε ήταν ορατό το φορολογούσαν. Και η φορολόγηση αυτή δεν γινόταν βέβαια για τις «ανάγκες του Κράτους, του Λαού και του Έθνους», όπως πιστεύουνε οι αφελείς (για να χρησιμοποιήσω το πιο ελαφρύ χαρακτηρισμό), αλλά επειδή οι περιούσιοι που ήταν κρυμμένοι στον κρατικό μηχανισμό ήθελαν να «μαζέψουν τα λεφτά» των χριστιανικών κοπαδιών. Κάποια στιγμή λοιπόν, η εφορία ζήτησε και από τον ίδιο τον Χίτλερ, μελλοντικό Φύρερ του Γερμανικού Λαού, να της «εξηγήσει» τι χρήματα βγάζει, πώς τα βγάζει, γιατί τα βγάζει και άλλα τέτοια πολλά. Και ο Χίτλερ έδωσε την εξής μνημειώδη απάντηση:

"Ούτε ξέρω τι βγάζω ούτε με ενδιαφέρει να ξέρω τι  βγάζω. Ξέρω μόνο πως ό,τι βγάζω μου είναι αρκετό για να ζω, χωρίς να προξενώ ζημιά σε απολύτως κανένα."

Αυτή είναι απάντηση που οποιοσδήποτε είναι πραγματικός άντρας (με παντελόνια, όπως έλεγαν και οι παλαιοί) οφείλει να δώσει στον Σαμαρά, στον Στουρνάρα, στον Κουβέλη και στον κάθε λογής Βενιζέλο, όποτε του στέλνουν τα πασίγνωστα ερωτηματολόγια και  έντυπα, τις φόρμες και τις ηλεκτρονικές σελίδες και όλα τα άλλα απίθανα του δημοκρατικού καθεστώτος και κοινοβουλευτικού πολιτεύματος. Για να φτάσουμε όμως εμείς οι Έλληνες στο σημείο αυτό, το άξιο των προγόνων μας του ’21, πρέπει πρώτα να συνειδητοποιήσουμε βαθειά μέσα μας ότι αυτό το Κράτος, το Κράτος του Σαμαρά και του Βενιζέλου, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και της ΔΗΜΑΡ όχι μόνο δεν είναι δικό μας, Ελληνικό Κράτος, αλλά είναι εχθρικό προς εμάς. Δεν έχει, με άλλα λόγια, συσταθεί, για να μας εκφράζει και να μας προστατεύει, αλλά για να μας οδηγήσει στην όσο το δυνατόν ταχύτερη εξόντωσή μας.


Το καταλάβατε; Και για να το καταλάβετε όλοι εσείς που –πραγματικά ή μη- δεν το καταλάβατε ακόμα, προχωράω σε δύο επισημάνσεις, τις εξής:

1. Ακούτε συνεχώς για την «τουρκική απειλή». Δεν είναι έτσι τα πράγματα, σας λέω εγώ. Το πρόβλημα, αυτές τις ώρες, δεν είναι οι Τούρκοι αλλά οι Τούρκογλου/Τουρκοτζόγλου και οι κάθε λογής Τούρκογλου/Τουρκοτζόγλου. Οι Τούρκοι, πράγματι, ιδίως από την εποχή του Κεμάλ και μετά επιτίθενται μόνο όταν τους δοθεί η «άδεια» και μόνο στον βαθμό που τους επιτρέπουν αυτοί που τους δίνουν την «άδεια».  Την Κύπρο το 1974 π.χ. θα μπορούσαν να την έχουν καταπιεί ολόκληρη. Δεν το κάνανε… επειδή δεν τους το επέτρεψαν τα αφεντικά τους. Επίσης το 1974 θα μπορούσαν να κάνουν στρατιωτικό περίπατο στη Δυτική Θράκη, που επίσης δεν έκαναν, επειδή δεν τους είχε δοθεί την «άδεια». Το 1922, μια χαρά θα μπορούσαν να σαρώσουν επίσης τη Δυτική Θράκη, πριν, εννοείται, ανασυγκροτηθεί ο περίφημος «Στρατός του Έβρου». Και αυτό δεν το κάνανε, επειδή δεν τους άφησαν οι Άγγλοι, όργανο των οποίων υπήρξε ο Κεμάλ. Βέβαια, τουρκική απειλή υπήρξε στο παρελθόν και πιθανότατα να ξαναϋπάρξει στο άμεσο μέλλον. Αυτήν τη στιγμή όμως υπάρχει κίνδυνος (ή μάλλον βεβαιότητα) διάβρωσης των Ελλήνων από τα μέσα – οπότε η Τουρκία δεν έχει να κάνει τίποτα, απλώς να περιμένει. Και υπεύθυνος για τη διάβρωση αυτήν είναι ο πολιτικός «μας» κόσμος, στο σύνολό του. Άρα το πρόβλημα αυτήν τη στιγμή δεν είναι οι Τούρκοι, αλλά όλοι όσοι καταπιέζουν, εξουθενώνουν και εξοντώνουν τους Έλληνες.

    Βέβαια, μπορεί κανείς να αναρωτηθεί: Αφού το άμεσο πρόβλημα δεν είναι οι Τούρκοι, γιατί συνεχώς ακούμε «οι Τούρκοι, οι Τούρκοι, οι Τούρκοι»; Διότι, αγαπητοί μου αναγνώστες, υπάρχει μία συνταγή παλιά όσο και τα έθνη: Ο εξωτερικός εχθρός, αληθινός ή φτιαχτός, είναι παράγοντας με την κατάλληλη χρήση του οποίου επιτυγχάνεται η διαβόητη «εθνική ενότητα». Αγανακτεί π.χ. ο Ελληνικός Λαός με την εξαθλίωση στην οποία έχει περιέλθει; Του πετάνε οι καθεστωτικοί ένα «οι Τούρκοι, οι Τούρκοι!» και παπ…όλοι ξεχνάνε τη μιζέρια τους και «ενώνονται» για να «αντιμετωπίσουν» τον εξωτερικό εχθρό. Θυμηθείτε τι έκανε ο Στάλιν στη Ρωσία. Είκοσι πέντε εκατομμύρια αγρότες είχε σκοτώσει (στα φανερά, γιατί το τι είχε γίνει στα μουλωχτά ακόμα δεν το ξέρουμε). Επιτέθηκαν λοιπόν οι Γερμανοί στη Ρωσία το 1941 και όλοι οι Ρώσοι, κομμουνιστές, αντικομμουνιστές κ.λπ. ενώθηκαν, με την Ορθόδοξη Εκκλησία επικεφαλής, για να υπερασπιστούν τη σκλαβιά τους. Και εκατομμύρια Ρώσοι επέθαναν τότε, προκειμένου να μείνουν οι συγγενείς και οι απόγονοί τους δούλοι των κομμουνιστών. Κάτι ανάλογο πάει να γίνει και με τους «Τούρκους» σήμερα. Οι «Τούρκοι» είναι το ασφαλέστερο όπλο του καθεστώτος, επειδή με αυτό ο Λαός στο πι και φι ξεχνάει την ανεργία, τη φορολογία, την αμορφωσιά, την αποβλάκωση και όλα τα άλλα «αγαθά» του δημοκρατικού πολιτεύματος και κοινοβουλευτικού καθεστώτος.

2. Ο «Ελληνικός Στρατός»! Άλλο παραμύθι! Ελληνικός Στρατός πραγματικός υπήρχε στις δεκαετίες του 1960 και του 1970, γιατί τα στελέχη του είχαν πάρει τους βαθμούς και τα παράσημά τους στα πεδία των μαχών. Επειδή λοιπόν είχαν διακινδυνεύσει την ίδια τους τη ζωή για την Πατρίδα, είχαν ικανότητες, τιμιότητα, ευθυκρισία και φυσικά πατριωτισμό. Οι τωρινοί αξιωματικοί, καλοί μου αναγνώστες του Θεόδοτου, πού πήραν τα παράσημα, με τα οποία έχουν κάνει ταπετσαρία στα «στήθη τους», και τους βαθμούς τους; Μήπως στην Κύπρο το 1974 ή στους πολέμους που έγιναν μετά; Όχι βέβαια. Ένας αξιωματικός πραγματικά πολέμησε στην Κύπρο και αυτόν φρόντισε το κοινοβουλευτικό «μας» πολίτευμα να τον εξοντώσει στα μουλωχτά και στα γρήγορα. Όλοι οι άλλοι έγιναν στρατηγοί, αρχιστράτηγοι, στρατάρχες, πολέμαρχοι κ.λπ. στα γραφεία (στην καλύτερη περίπτωση) ή στους προθαλάμους «πολιτικών ανδρών» τύπου Τσοχατζόπουλου και Λαλιώτη (στη χειρότερη και συνηθέστερη). Τι να περιμένουμε λοιπόν από δαύτους; Μόνο το χειρότερο! Και το πιο ωραίο είναι ότι, επειδή οι καθεστωτικοί κάνουν και «δημοσκοπήσεις», στις οποίες διαπιστώνεται ότι ο Ελληνικός Λαός συνεχίζει να έχει εμπιστοσύνη στην Εκκλησία «του» (για την οποία μιλήσαμε) και στον «Εθνικό» Στρατό, μαγειρεύουνε και το ultimo colpo (όπως έλεγαν παλιά στο τσίρκο), για να εξασφαλίσουν τη διαιώνιση του κοινοβουλευτικού καθεστώτος. Έχουν βρει, πράγματι, έναν στρατηγό 100% και αποδεδειγμένα όργανο του καθεστώτος και μας  τον ετοιμάζουνε για σωτήρα! 

Ναι! Όπως σας τα λέω! Και του έχουν λουστράρει και την εικόνα. Να τι μορφωμένος που είναι και να τι μαχητικό παρελθόν έχει (πού το βρήκε το «μαχητικό παρελθόν»; Αυτό κανείς δεν το σκέφτεται) και να τι καλά μιλάνε για αυτόν διαπρεπείς  πανεπιστημιακοί καθηγητές (οι οποίοι διαπρεπείς καθηγητές είναι φανερά και φιλικότατα προσκείμενοι στο Ισραήλ και την πολιτική του, αλλά και πάλι αυτό κανείς δεν το σκέφτεται και, αν το σκέφτεται, δεν το λέει) και να του οργανώνουν διαλέξεις σε ιστορικούς χώρους του αθηναϊκού κέντρου (αυτού που έχει μείνει δηλαδή) όπου παρίστανται και χειροκροτούν «ζωηρά και παρατεταμένα» τον εν λόγω στρατηγό όλοι οι παράγοντες της Δημοκρατίας «μας» με πρώτο και καλύτερο τον Μανώλη Γλέζο  και ούτω καθ’εξής. Έτσι, εάν τα πράγματα σφίξουν για τους δημοκράτες καθεστωτικούς και τα όργανά τους, θα ρίξουνε ένα τελείως ολοκληρωτικό σύστημα, κομμουνιστικού εννοείται τύπου, με επικεφαλής τον στρατηγό που λέμε. Και όλοι πια θα είναι «ευχαριστημένοι», διότι, βλέποντας τις στολές και τα παράσημα του καθεστωτικού πολέμαρχου, θα θυμούνται τον Παπαδόπουλο, τον Παττακό, τον Μακαρέζο και την πραγματικά χρυσή τους εποχή. 

        Πάει, με λίγα λόγια, να γίνει ό,τι έγινε και με τον μακαριστό Χριστόδουλο. Στην Εκκλησία δεν προσέβλεπε με εμπιστοσύνη ο Ελληνικός Λαός; Άψογα! Του καθίσανε λοιπόν τον Χριστόδουλο και διάφορους τύπους παραεκκλησιαστικών οργανώσεων που είχαν στενές επαφές με την ισραηλινή Μοσάντ, και όλοι πια έμειναν «κατευχαριστημένοι».

        Αυτά τα ωραία κυοφορούνται σε βάρος μας. Το θέμα βέβαια ήταν και παραμένει: Εμείς τι κάνουμε;

         Ε, αυτό θα το πούμε σε επόμενο άρθρο μας.



24 σχόλια:

  1. ο στρατος μας ειναι αστειος οπως ειναι αστεια ολα στη σημερινη ελλαδα εκτος απο την αστυνομια. αυτο φανηκε απο την ηττα μας στα ιμια. που ηταν ο στρατος μας, τι εκανε? τι τους πληρωνουμε τοτε?. η μονη που μπορει να μας ξελασπωσει ειναι η αστυνομια. παντα ετοιμοπολεμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο στρατός μας δεν είναι απλά αστείος, είναι τραγικός... Οι αξιωματικοί είναι κοιλαράδες δημόσιοι υπάλληλοι, οι φαντάροι δειλή τσογλαναρία, και ο εξοπλισμός αρχαίος και σε άθλια κατάσταση...

      - Κάποιος που απολύθηκε σχετικά πρόσφατα και υπηρέτησε σε άκρως "μάχιμη" μονάδα...

      Διαγραφή
    2. Οι ΕΔ είναι δέσμιες της πολιτικής ηγεσίας. Όταν πολιτική ηγεσία της χώρας είναι ο Σημίτης και ο Πάγκαλος τι ακριβώς περιμένουμε να συμβεί πέρα από τον εξευτελισμό και την ταπείνωση; Το ερώτημα είναι γιατί 7 μήνες μετά τα Ίμια οι νεοέλληνες ξαναψήφισαν Σημίτη.
      Οι ΕΔ σαφώς θα μπορούσαν να παρακούσουν την πολιτική ηγεσία εκείνη τη νύχτα αλλά δεν το έκαναν...

      Διαγραφή
    3. που ειναι τα ουκ που εχουμε? ακομα και αυτα στα ιμια φανηκαν κουφια, ανυπαρκτα. θα επερεπε να ειχαν ανακαταλαβει το νησι και να τελειωνε εκει η ιστορια χωρις να επαιρνε κανεις χαμπαρι. δεν σταθηκε σε κανενα υψος ο στρατος. πιστευω οτι μονο απο την αστυνομια αυτη τη φορα και να συνεπεικουρησει ο στρατος σε δευτερο πλανο μπορει να ξαναζωντανεψει μια "νεα" επανασταση. αλλα και εκει (στην αστυνομια) οι αρχηγοι ειναι κοτες. αλλα ο μηχανισμος τουλαχιστον δουλευει. ειναι σε φορμα. οι εντολες χρειαζονται μονο να δωθουν απο τους ασυρματους. και για ποτε τους μπακλαρωνουν και τους 300.

      Διαγραφή
    4. αστυνομια??? εδω γελάμε....τα μπουλόπαιδα-μπουρδελοπαιδια θα μας σώσουν

      Διαγραφή
  2. @ πρώτο ανώνυμο: Η αστυνομία είναι ετοιμοπόλεμη για να χτυπάει συνταξιούχους, ηλικιωμένους και εθνικιστές ,να πουλάει καμιά πρέζα και να κάνει τα στραβά μάτια σε νταβατζήδες και μεγαλοπρεζέμπορους. Η μπατσαρία έχει το ίδιο χάλι ,με τις ένοπλες δυνάμεις. Ιερατείο ,μπάτσοι και καραβαναίοι το ίδιο αφεντικό υπηρετούν . Το αριστερο-αστικό και καπιταλιστικό κατεστημένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nikolai, η "Ελληνική" Αστυνομία δεν είναι ελληνική πιά. Έφερε ο Παπουτσής ΜΑΤ από Αλβανία, Κόσοβο, Βουλγαρία (δεν ξερουν γρυ ελληνικα και κρατάνε τις ασπίδες ανάποδα...) http://greece-ima-news.blogspot.gr/2012/09/blog-post_9709.html

      και ο Δένδιας έφερε 3 αύρες καταστολής που του χάρισε (!) το Ισραήλ. Με σύμβαση φέρνουν και την Blackwater (που φυλάει την Monsanto) για να φυλάξει την "Ελληνική" Βουλή. http://ntianoupoli.com/2013/02/02/blackwater-kai-monsanto/

      Δεν υπάρχει η Ελλάδα που ξέραμε, την αποσυνθέτουν κάτω απο τη μύτη μας, ερήμην μας...

      Διαγραφή
  3. Ναι, η Αστυνομία είναι πράγματι ετοιμοπόλεμη αλλά εναντίον του ελληνικού λαού και μόνον αυτού.
    L.V.F.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Tρομερός ο Δημήτριος Τσεργίνης ιδιαίτερα η τελευταία παράγραφος :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κ. τσεργινη, ποιος ειναι ο 'στρατηγος' που αναφερεστε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όπως τα λέει είναι, πάνε όπως και στη Βαιμάρη να αρμέξουν τα γκοίμ, και μετά να φέρουν τον "ένστολο" ultimo colpo και, όποτε τους βολεψει, να δώσουν και την "άδεια" στους Τούρκους (και στα ψάρια του Αιγαίου, να κολυμπάνε σε νέα σύνορα..)

    (Για τον Κεμάλ που λέει, ναι ήταν συνεργάτης των Άγγλων, αλλά κυρίως ήταν Κρυπτοπεριούσιος Ντονμέ όπως και όλο το σκυλολόι των Νεότουρκων (Ε.Carasso, Τζααβίντ Μπέη, Χααλάτ Πασά, και δε συμμαζεύεται) που διέλυσαν το Χαλιφάτο. Ήταν η εποχή που έβγαινε ανοιχτά μπροστά το Σιωνιστικό κίνημα, Herzl,κλπ. με τεράστιες ζυμώσεις σε πολλά μέτωπα σε Βαλκάνια και Ευρώπη.

    Περιμένουμε το τέταρτο μέρος με πολύ ενδιαφέρον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κυττάξτε, αγαπητέ Ανώνυμε, δεν μπορώ να πω το όνομά του, διότι οι υπεύθυνοι του μπλογκ ορθώς ανησυχούν μήπως δεχτούμε επίθεση των καθεστωτικών. Μπορείτε όμως να τον βρείτε μόνοι σας: Χοντρός, με έκφραση μάλλον αστεία, καθεστωτικός και -δήθεν- κουλτουριάρης.
    Όσο για τον lol, έχει δίκιο: Πράγματι, το σκυλολόι των Νεότουρκων ήταν κρυπτοεκλεκτοί του θεού (τους) που, κατά βάση, ήθελαν να διαλύσουν το χαλιφάτο, επειδή έτσι βόλευε τους Άγγλους, που τότε έλεγχαν τις Ινδίες και δεν ήθελαν φασαρίες. Και μετά, βέβαια, οι Άγγλοι που είχαν στηριχτεί στους περιούσιους άφησαν (αν και ενίκησαν στον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο) μόνοι τους τις Ινδίες και τώρα οι "εκλεκτοί του θεού (τους)" μας φέρνουν όλους τους Μουσουλμάνους των Ινδιών εδώ, στην Ευρώπη.
    Δημήτριος Τσεργίνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βάλε αγαπητέ στην αναζήτηση της google τις λέξεις κλειδιά "στρατηγός" "βιβλίο" "γλέζος" και θα παρουσιαστεί μπροστά σου ο απόλεμος πολέμαρχος!!!! Άρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βιβλίο για την Τουρκία και τους Τούρκους βέβαια! Τι άλλο; Αυτό μας πουλάει τώρα το Ισραήλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλησπερα και απο μενα,με ιδιαιτερη εκτίμηση προς τους αρθρογραφους και τους σχολιαστες.
    Βρήκα τυχαια το blog σας και δεν θα σας κρυψω οτι ειμαι πολυ ενθουσιασμενος καθε φορα που βγαινει αρθρο γιατι μου δινεται η δυνατοτητα να δω καποια πραγματα απο μια ιστορικη πλευρα ,ακρως τεκμηριωμενα τις περισσοτερες φορες,και μετα χαρας(?) βλεπω οτι οι προβληματισμοι μου σχετικα με την καθημερινη προπαγανδα που δεχομαστε σαυτον το ψευτικο κοσμο , σχολιαζονται και υπαρχουν ανθρωποι που δεν τα αφηνουν να πεσουν κατω και τουλαχιστον δινουν τα φωτα τους ιστορικα παντα.Απο κει και εκει λογω και του νεαρου της ηλικιας μου δεν εχω την οξυδερκεια ακομα να κατανοησω καποια λεγομενα.Συγκεκριμενα,ισως κανω και λαθος , απλα εχω την εντυπωση οτι υπονοηθηκε κατι και για τον Μακαριστο Χριστοδουλο και θα ηθελα να ρωτησω αν οντως υπαρχει καποια πιθανοτητα να επαιξε καποιο εσκεμενο ρολο σε κατι(η εστω υποψια).Ρωταω γιατι τον ειχα σαν προτυπο ανθρωπου και πιστευω οτι ηταν ενα ατομο εναντια σαυτο το κατεστημενο.Με προβληματισε γιαυτο απορω , δν ξερω ισως δεν καταλαβα καλα.Συγγνωμη για το μεγαλο μου σχολιο, καλη συνεχεια σε ολους και καλη μας δυναμη!
    (ΥΓ ο general οντως κανει μπαμ καιρο τωρα...πολυ διαφημιση βρε παιδι μου..)
    Με εκτιμηση DT

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Φραγκούλη λές να προορίζουν; (Ελπίζω όχι τον Κωσταράκο.. χαχαχαχαχαχα με το ...Τουίτερ ! αχαχαχαχαχχα! Θα διώξει τους Τούρκους με ... τιτιβίσματα !)

      Διαγραφή
  11. Αγαπητέ DT, ο μακαριστός Χριστόδουλος έλεγε πάρα πολλά, χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα. Σε τελική ανάλυση, έχει σημασία τι κάνουμε και όχι τι λέμε. Έτσι, όσον αφορά ειδικώς τον Χριστόδουλο, έχουμε τα εξής: 1. Μάζεψε τις υπογραφές για το δημοψήφισμα για τις ταυτότητες, χωρίς να προχωρήσει σε αυτό το δημοψήφισμα και χωρίς ποτέ να εξηγήσει τι έκανε τις υπογραφές που μάζεψε. Σου υπενθυμίζω εδώ ότι τα περίπου 3.000.000 υπογραφών που μάζεψε προέρχονταν από τη ραχοκοκκαλιά της ελληνικής κοινωνίας, δηλαδή από ανθρώπους δεξιούς, άρα πατριώτες και Χριστιανούς. Τι έγιναν αυτές οι υπογραφές; Σε ποιον τις παρέδωσε; Γιατί δεν έκανε το δημοψήφισμα; 2. Είχε στενές σχέσεις με Ιουδαίους και, σε πληροφορώ, ότι δεχόταν ως "παπαδάκια" παιδιά 'γνωστών' Ιουδαίων της Ελλάδας. Για την περίφημη Χρυσοπηγή από την οποία προερχόταν προτιμώ να μη μιλήσω, επειδή, όπως έχει πει και ο κ. Δ. Μιχαλόπουλος, ζούμε σε δημοκρατική κοινωνία, άρα βιώνουμε καθημερινώς τον φόβο των Ιουδαίων. 3. Τελικώς, ο Χριστόδουλος (του οποίου τη φύση και έκταση της θρησκευτικής πίστης δεν μπορώ να ξέρω) φιλοδόξησε να γίνει Πατριάρχης, όπως π.χ. οι Πατριάρχες της Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Σερβίας. Έτσι όμως ήλθε σε σύγκρουση με το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, το οποίο, σχεδόν ανοιχτά, υποστηρίζεται από τους Αμερικανούς. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό: ο ταχύτατος θάνατός του. Και θα κλείσω με ό,τι είπε ο διάδοχός του ακριβώς την ημέρα της ενθρόνισής του: Αναγνώρισε την πνευματική κυριαρχία του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως. (Ο φόβος φυλάει τα έρμα [φρονώ πως το έπιασες το υπονοούμενο].)
    Φιλικά,
    Δημήτριος Τσεργίνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια αντίστοιχη ερώτηση είναι τι γίνανε οι 500.000 υπογραφές που είχε μαζέψει το ΛΑ.Ο.Σ. κατά του λαθρονομοσχεδίου. Αναρωτιέμαι που κατέληξαν...

      Διαγραφή
    2. Στις εθνοσωτήριες υπηρεσίες που καταλήγουν και τα ονόματα όσων επισκέπτονται εθνοσωτήρια βιβλιοπωλεία (από αυτά που καίγονται καμιά φορά...)

      Διαγραφή
    3. Μαλιστα..ισως να ταιριαζε τοτε και το μαζι με τα ξερα καιγονται και τα χλωρα, για την περιπτωση του Μακαριστου με την εννοια του μη δολου..δηλαδη μπορει οντως να μην προλαβε καποια πραγματα κτλ..
      (Ο φόβος φυλάει τα έρμα? Ισχυει κατι τετοιο στη σημερινη εποχη μας???...)
      DT

      Διαγραφή
  12. Δυστυχώς, ακριβώς έτσι είναι κ. Συνοδινέ.
    Δημήτριος Τσεργίνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητέ αρθρογράφε, η στρατιωτική υπεροχή της Ελλάδας έναντι της Τουρκίας το 1974 ήταν πραγματικότητα (όσο και άν κάποιοι ισχυρίζονται το αντίθετο).
    Αλλά η εντολή στον Έβρο που υπηρέτησα ήταν "...προσοχή.... ούτε ντουφεκιά μην ακουστεί...."
    Στημένη εσχάτη προδοσία με σχέδιο.... για να φέρουν τα "καλόπαιδα" της μεταπολίτευσης και να οδηγήσουν την Ελλάδα εδώ που την οδήγησαν.
    Όλοι στο κόλπο.
    Όλοι υπηρέτες ξένων κέντρων εξουσίας.
    Το μόνο που μας μένει είναι η ελπίδα στο απρόβλεπτο που θα τους μπερδέψει τα σχέδια.
    Τίποτα άλλο...

    Μάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Το σχόλιο για τον μακαριστό Χριστόδουλο, τελείως λανθασμένο. Ο Χριστόδουλος ήταν βαθειά αντιεβραίος. Αν έχεις απωθημένα με την Εκκλησία καλώς, αλλά μη λέμε και ό,τι θέλουμε. Αντιτάχθηκε σθεναρά στην αναγραφή του θρησκεύματος όταν οι Περιούσιοι επισκέπτονταν τον Σημίτη ζητώντας να πράξει το αντίθετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μπορείτε να το τεκμηριώσετε αυτό; Κυρίως αυτό το "σθεναρά" που λέτε.
    Δημήτριος Τσεργίνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή