Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ



Μετάφραση και συμπληρωματικές αναφορές:  Ιωάννης Αυξεντίου           

χάρακας & διαβήτης
Για κάθε οπαδό της ριζοσπαστικής Δεξιάς , σήμερα είναι αναγκαία μία πλήρη γνώση της Aνατροπής, νοούμενης ως αντίθεση της Παράδοσης. Γι΄αυτό καθίσταται απαραίτητη η προσεκτική μελέτη της έννοιας του «μυστικού πολέμου», ώστε να κατανοήσουμε τις τακτικές κινήσεις του και να καταλάβουμε την γενική στρατηγική του.

Η σύγχρονη ιστοριογραφία  εξηγεί πάντα διαμέσου των πολιτικών, οικονομικών, φυσικών και κοινωνικών αιτίων την ανάπτυξη της ιστορίας, η οποία νοείται ως απλή αλληλουχία γεγονότων,  τα οποία βασίζονται σε εξελικτικούς μηχανισμούς. Οι πόλεμοι και οι επαναστάσεις αναλύονται αποκλειστικά ως τυχαία γεγονότα, χωρίς ποτέ να εστιάζεται η προσοχή  πάνω στο τρισδιάστατο επίπεδο που τους χαρακτηρίζει. Είναι θεμελιώδες, αντίθετα, να λάβουμε υπόψη μας την ύπαρξη μιας αφανούς και «άπιαστης» διάστασης, η οποία αποτελεί την έδρα δυνάμεων που δρουν κρυμμένες στα παρασκήνια. Αυτές οι δυνάμεις χρησιμοποιούν, εφευρίσκουν και ανατρέπουν τους μύθους, κατασκευάζουν ιδεολογίες και άλλα εργαλεία για να επιτελέσουν τον προκαθορισμένο σκοπό τους, κρυμμένο από όλους εκείνους που ασυνείδητα υπακούουν σε αυτές, επειδή πιστεύουν πως ακολουθούν σκοπούς που αυτοί οι ίδιοι θέλουν και επιδιώκουν. Αυτοί, από τους ανθρώπους της εξουσίας μέχρι τους τελευταίους πολίτες, δεν αντιπροσωπεύουν παρά το παθητικό στοιχείο της ιστορίας: Είναι δηλαδή απλά αντικείμενα  που χρησιμοποιούνται από τις κρύφιες δυνάμεις για την επίτευξη των προμελετημένων σχεδίων τους. Είναι σε αυτή την πιο βαθιά οπτική της Ιστορίας που τοποθετείται η αιώνια μάχη των Παραδοσιακών δυνάμεων του κόσμου ενάντια  εκείνων της ανατροπής και του χάους. Στις πρώτες, ανήκει η τάξη, η μορφή, η ιεραρχία, το Είναι, το Φως, ενώ στις δεύτερες, ο εκφυλισμός, η ύλη, η επικράτηση της ποσότητας πάνω στην ποιότητα, το σκοτάδι.


Η ιστορία λοιπόν έχει  μία τρίτη  διάσταση  στην οποία λειτουργούν δυνάμεις που είναι πραγματικές  «νοήσεις» οι οποίες κατέχουν μία ακριβή γνώση  των μέσων προς εκμετάλλευση και των σχέσεων αιτίου και αποτελέσματος.

Σίγουρα οι επαναστάσεις στα τέλη του 18ου αιώνα,  στα μέσα του  19ου και στις αρχές του 20ού  καταλαμβάνουν μία εξέχουσα θέση στο συνωμοτικό σχέδιο που εφαρμόστηκε από  αυτές τις νοήσεις. Η αστική επανάσταση, η δημοκρατία, η κομμουνιστική επέλαση υπήρξαν τα όπλα που χρησιμοποίησε  η αντιπαραδοσιακή ελίτ. Από αυτή την περίοδο, που υπήρξε ιδιαίτερα καρποφόρα για το απόκρυφο μέτωπο, άρχισε μία ασταμάτητη διαδικασία χαοτικών δημοκρατιών όπου ο εξαπατημένος λαός υπήρξε το αντικείμενο και όχι το υποκείμενο των βίαιων επαναστάσεων της «προόδου». Ο μυστικός αυτός πόλεμος λοιπόν πραγματοποιεί-ται με ειδικά όπλα επιρροής, τα πιο σημαντικά από τα οποία είναι τα εξής:

Ο μύθος του θετικισμού: Είναι η δημιουργία και διασπορά, μέσω της χρήσης των μέσων μαζικής πληροφόρησης καθώς και των εκπαιδευτικών/πολιτιστικών δομών, μιας μαζικής ιδεολογίας με σκοπό την τυποποίηση των συνειδήσεων. Έτσι μπόρεσε να επικρατήσει ένα πνεύμα υλιστικού ορθολογισμού και επιστημονισμού το οποίο κάνει τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι το κοινωνικό γίγνεσθαι εξαρτάται μόνον από οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες οι οποίοι είναι «εμφανείς» σε όλους.

Η τακτική των αντικαταστάσεων : Χρησιμοποιείται για να καταστείλει το  ενδεχόμενο «ξύπνημα» κάποιων ανθρώπων οι οποίοι θα μπορούσαν να αντιληφθούν το διαβολικό σχέδιο των αντι-παραδοσιακών δυνάμεων. Η τακτική συνίσταται στο να εστιάζουν την προσοχή αυτών των ανθρώπων  σε υποτιθέμενους κρυμμένους εχθρούς, που τάχα απειλούν την κοινωνική τάξη, ή να τους κάνουνε να πιστεύουν πως για όλα φταίει μια συγκεκριμένη κυβέρνηση ή ένα –επίσης συγκεκριμένο- οικονομικό μοντέλο, που, αν αλλάξουν, όλα θα διορθωθούν.

Η τακτική της αντιστροφής: Οι αντιπαραδοσιακές νοήσεις γνωρίζουν πολύ καλά πια είναι η Πηγή της τάξης που θέλουν να καταστρέψουν, η Πηγή από την οποία εκπορεύεται κάθε αρμονία και ωραιότητα, όπως θα έλεγε ο Πλάτωνας, δηλαδή το υπέρτατο Ον. Έτσι, επιχειρούν να εκτρέψουν την έλξη των ανθρώπων προς το υπερβατικό σε πνευματιστικές, αποκρυφιστικές και θεοσοφιστικές κατευθύνσεις.

Η τακτική του οικονομισμού και της κατανάλωσης: Είναι ίσως η πιο επιτυχημένη τακτική. Επικεντρώνει το ενδιαφέρον ανθρώπων στην οικονομία, με την δημιουργία περιόδων ευημερίας που διακόπτονται από περιόδους οικονομικής δυσχέρειας, με τελικό αποτέλεσμα την μόνιμη ψυχονοητική ενασχόληση των ανθρώπων με τα οικονομικά  θέματα. Ταυτόχρονα, οι άνθρωποι σπρώχνονται προς την απόλαυση των υλικών αγαθών με την δημιουργία  ερεθισμάτων που διεγείρουν τα πιο χαμηλά ένστικτα τους. (Τώρα μου έρχονται στην μνήμη, οι εικόνες που βλέπουμε στις τηλεοράσεις την περίοδο του Πάσχα : Σφαγμένα αρνιά και εντόσθια να κρέμονται από τα τσιγκέλια, και η συζήτηση να είναι πόσο κάνει το κιλό το αρνί και το κατσίκι φέτος.)                             
                          
  Η τακτική του δημοκρατισμού: Παγιωμένη τακτική που  στοχεύει στην διέγερση του «δημοκρατικού συναισθήματος» του λαού, έτσι ώστε αυτός ευχαρίστως να οδηγείται σε εκλογές, και να ψηφίζει βέβαια αυτά που του έχουν «ετοιμάσει στο τραπέζι».

Ας έχουμε υπόψη μας λοιπόν αυτές τις τακτικές πολέμου του αντι-παραδοσιακού  μετώπου. Καθήκον όλων μας είναι ο καθένας από το πόστο του και με τον τρόπο του να τις αντιπαλεύει.

35 σχόλια:

  1. Συμφωνώ - ως έναν βαθμό - με τα χαρακτηριστικά που αποδίδετε στο "αντι-παραδοσιακό μέτωπο". Ειδικά με το ότι το μέτωπο αυτό όντως προάγει τον Οικονομισμό (τόσο ο Καπιταλισμός και η Φιλελεύθερη Δημοκρατία των Νεοτέρων Χρόνων, όσο και ο Μαρξισμός-Κομμουνισμός, ενώ είναι φαινομενικά αντίπαλοι, στην ουσία είναι και οι δύο υλιστικές ιδεολογίες και αναγνωρίζουν μόνο τον οικονομικό παράγοντα, ξεφτιλίζοντας Αξίες και Σύμβολα).
    Από την άλλη όμως, δεν είναι εντελώς ξεκάθαρο το μοντέλο που επικροτείτε. Προφανώς είναι η Αριστοκρατία. Πράγματι, πριν τις επαναστάσεις που έφεραν στην εξουσία το "αντι-παραδοσιακό μέτωπο" (Αμερικανική, Γαλλική, Ρωσική) επικρατούσε το καθεστώς της Αριστοκρατίας και της Μοναρχίας. Οι Αριστοκράτες όμως, από την Αρχαιότητα μέχρι και τα Νεότερα Χρόνια, αντλούσαν τη δύναμη, την εξουσία και το κύρος τους από δύο παράγοντες :
    1. την καταγωγή τους (υποτίθεται από θεούς, ήρωες ή μεγάλα "τζάκια") και,
    2. από την κατοχή μεγάλης κτηματικής περιουσίας (δηλαδή από μια πηγή οικονομικής φύσης).
    Οι δε Μονάρχες αντλούσαν την εξουσία τους από τον Θεό (τουλάχιστον αυτό υποστήριζαν).
    Η απορία μου είναι : αναφέρεστε σε μια τέτοιου είδους Αριστοκρατία (του αίματος και της έγγειας ιδιοκτησίας) ή σε κάτι άλλο;

    ΓΡΑΚΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εν συντομία , αγαπητέ αναγνώστη , σας απαντώ .Πρώτα πρέπει να επισημανθεί το εξής παράδοξο: Εάν υποστηρίξουμε ότι η λευκή φυλή είναι πολιτιστικά ανώτερη από όλες τις άλλες φυλές, αυτό οι οπαδοί της παραδοσιακής δεξιάς αμέσως το δέχονται. Δηλαδή, δέχονται τον σημαντικό ρόλο της βιολογικής κληρονομιάς. Εάν όμως κάποιος μιλήσει για αριστοκρατικές τάξεις(πάντα βιολογικά)εντός της λευκής φυλής, πολλοί δεξιοί αντιδρούν ενοχλημένοι. Τον βιολογικό λοιπόν παράγοντα ή τον δέχεσαι για όλα τα ζητήματα ή δεν τον δέχεσαι καθόλου. Παλαιότερα υπήρχε μία βιολογική συνέχεια η οποία είχε ως αποτέλεσμα την ύπαρξη μιας αριστοκρατικής τάξης. Αυτή η βιολογική συνέχεια σήμερα έχει χαθεί. Άρα, αυτό που χρειάζεται είναι ένα σύστημα που θα προωθεί τους καλύτερους, ανεξαρτήτως κοινωνικής καταγωγής. Αυτό το σύστημα θα πρέπει να λειτουργεί , για ν α κάνω ένα παράδειγμα, όπως λειτουργούν τα μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού : Σε αυτά γίνεσαι καθηγητής μόνον αν περάσεις μέσα από διάφορους μηχανισμούς που τελικώς θα πιστοποιήσουν ότι πραγματικά αξίζεις, ότι έχεις όλες εκείνες τις ικανότητες που χρειάζονται για να πάρεις την πανεπιστημιακή έδρα. Και φυσικά τώρα θα τεθεί η ερώτηση: πάνω σε ποια φιλοσοφικά θεμέλια θα είναι βασισμένο αυτό το σύστημα; Φυσικά πάνω στην αρχαιοελληνική παιδεία και την Χριστιανική μεταφυσική : Δηλαδή πάνω στους ίδιους πυλώνες που στηρίχτηκε το οικοδόμημα του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού. Εάν αυτό το σύστημα διαρκέσει για πολύ καιρό, τότε θα ξαναδημιουργηθεί μία νέα αριστοκρατική τάξη, η οποία, προσαρμοσμένη βέβαια στις σύγχρονες συνθήκες, θα επιτελεί το έργο της διακυβέρνησης των ευρωπαϊκών κοινωνιών. Ιωάννης Αυξεντίου

      Διαγραφή
    2. Να προσθέσω και εγώ κάποιες ακόμα σκέψεις στα όσα έγραψε ο Ιωάννης.
      Κατά πρώτον η αριστοκρατία του αίματος είχε ήδη παρακμάσει πριν την Γαλλικη Επανάσταση. Για αυτό άλλωστε και ουσιαστικά δεν αντέδρασε καθόλου στις εχθρικές προς αυτή δυνάμεις. Τα απομεινάρια της αριστοκρατίας αυτής σήμερα (βασιλικές οικογένειες κλπ) είναι συνειδητοί υποστηρικτές του παρόντος συστήματος ή τουλάχιστον πλήρως απαθείς. Η θέση των βασιλικών πως αν επαναφέραμε τον Κωνσταντίνο τα πράγματα θα ήταν θαυμάσια για την Ελλάδα είναι λοιπόν αστεία. Βέβαια δεδομένης της ποιότητας των κυβερνώντων στη χώρα ακόμα και ο Κωνσταντίνος θα ήταν καλύτερος διαχειριστής της κατάστασης ως πιθανή λύση ανάγκης. Αλλά ειναι ασφαλώς αστείο να προτείνουμε την επιστροφή της βασιλείας (με τους παρόντες εκπροσώπους της) ως μοντέλο.

      Είχα γράψει ένα άρθρο στο μπλογκ που αναφέρει και τη πιθανή λύση στο ζήτημα της διαδοχής σε ένα δεξιό καθεστώς:http://theodotus.blogspot.gr/2013/01/blog-post_19.html Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ψάχνουμε στα τυφλά αφού έχουμε την απαραίτητη γνώση από άλλους (πχ βρετανικη. αυτοκρατορία, εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία) που την εφάρμοσαν πριν από εμάς.

      Πέρα από τον τρόπο που γίνεται η επιλογή στα μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού ένα άλλο παραπλήσιο μοντέλο που έχει δείξει να αντέχει στο χρόνο είναι αυτό της Καθολικής Εκκλησίας. Για να γίνει κάποιος ιερέας χρειάζεται τουλάχιστον πτυχίο στη θεολογία, για να προχωρήσει σε επίσκοπος τουλάχιστον διδακτορικό, για να γίνει καρδινάλιος θα πρέπει να επιλεχθεί μέσα από χιλιάδες άλλους και η διαδικασία παίρνει χρόνια. Εν συνεχεία οι καρδινάλιοι αποφασίζουν συλλογικά ποιός θα γίνει πάπας και ασφαλώς ορίζουν κάποιον που είναι ήδη καρδινάλιος και έχει περάσει όλα τα φιλτρα της καθολικής ιεραρχίας. Ένα ενδιαφέρον βιντεάκι για την δομή της καθολικής ιεραρχίας και την εκλογή του εκάστοτε Πάπα εδω:http://www.youtube.com/watch?v=kF8I_r9XT7A

      Διαγραφή
    3. Προς Ιωάννη Αυξεντίου

      Με καλύψατε κατά το μεγαλύτερο μέρος. Διότι κι εγώ πιστεύω στην ανάγκη μιας Αριστοκρατίας όχι του αίματος, αλλά του πνεύματος. Άλλωστε το σύστημα προώθησης των καλύτερων ανεξαρτήτως κοινωνικής καταγωγής το οποίο περιγράφετε, μοιάζει αρκετά με το σύστημα προώθησης των αρχόντων στην "Πολιτεία" του Πλάτωνα, μέθοδο με την οποία συμφωνώ κι εγώ.
      Όσον αφορά την Αριστοκρατία με βιολογικά κριτήρια, μάλλον θα διαφωνήσω μαζί σας, γιατί δεν νομίζω ότι υπήρξε ποτέ, παρόλο που ομολογώ ότι θα με γοήτευε η ιδέα ότι υπήρχε κάποτε τέτοια Αριστοκρατία. Εγώ πιστεύω το εξής : δεν ήταν η δήθεν ανώτερη βιολογικά καταγωγή αυτή καθαυτή που έδινε στους αριστοκράτες τις ικανότητες και τα προσόντα τους. Ήταν μάλλον Η ΠΙΣΤΗ ότι είχαν μια τέτοια καταγωγή που τους χάριζε το απαιτούμενο φρόνημα και την αυτοπεποίθηση.
      Αλλά αυτό είναι βέβαια προσωπική μου εκτίμηση.
      Ευχαριστώ για την απάντηση.

      ΓΡΑΚΧΟΣ

      Διαγραφή
    4. Aίμα και πνεύμα είναι ένα και το αυτό.Αριστοκρατία του αίματος είναι αριστοκρατία του πνεύματος και το αντίστροφο.

      Διαγραφή
    5. Δεν νομίζω, η πλειοψηφία των βασιλικών και αριστοκρατικών οικογενειών στις μέρες μας ειναι εξ ολοκλήρου παρηκμασμένες διανοητικά και δουλεύουν για τον εχθρο. Η Σοφία της Ισπανίας ειναι μέχρι και στην Bilderberg και δεν ειναι η μόνη ....

      Διαγραφή
  2. Γράκχε, μπαίνεις στην ουσία του προβλήματος. Κάνε λίγες ημέρες υπομονή και θα υπάρξει απάντηση ως προς την οποία θα θέλουμε τη γνώμη σου.
    Δημήτριος Τσεργίνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν υπαρχει σωτηρια, εαν δεν υπαρξει αμεση καταργηση των πορνικων τηλεοπτικων προγραμματων και των πρωταγωνιστων αυτων και αμεση εφαρμογη παραδοσιακης ελληνοκεντρικης και χριστιανικης ορθοδοξης παιδειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα πράγματα είναι, δυστυχώς, ακριβώς έτσι όπως τα περιγράφετε αγαπητοί συντάκτες του "Θεόδοτου".. Δεν ξέρω πραγματικά αν μπορεί αυτή η κατάσταση μπορεί να αλλάξει.. Ειδικά όταν βλέπεις "πατριώτες" με επιχειρήματα του τύπου "τι κάνει η γυναίκα σου το καλοκαίρι στην Ελλάδα Σουηδέ;"..

    Ποιος κυβερνά την Βενεζουέλα;
    http://antipliroforisi.blogspot.gr/2013/04/blog-post_26.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δε ξέρω κατά πόσο ο φυλετισμός είναι λύση στο πρόβλημα της Ελλάδος. Σε προηγούμενο σχόλιό μου τόνισα το όλο γνωστικό ρεύμα που διέπει τη λευκή φυλή εκτός τους Ορθοδόξους βέβαια. Ακόμα και ο ρωμαιοκαθολικισμός ενδεχομένως να έχει στοιχεία γνωστικισμού αφού ο τελευταίος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στις πλούσιες κυρίες της Ρώμης. Και πολλές φορές οι "κυρίες" επηρεάζουν τους "κύριους". Σχετικά με την ανωτερότητα της λευκής φυλής πιστεύω ότι δε πρέπει να ξεχνάμε τι έκαναν οι Γαλάτες στον Β ελληνογαλατικό πόλεμο. Οι Έλληνες είχαν παραταχθεί στο στενό των θερμοπυλών για να αντιμετωπίσουν τον αντίπαλο. Ένα μέρος του γαλατικού στρατού έκανε επιδρομή στην Αιτωλία ώστε να αναγκαστούν οι Αιτωλοί (που αποτελούσαν το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού στρατεύματος) να αποχωρήσουν προς τα μέρη τους ώστε να προστατέψουν τα γυναικόπαιδα. Οι Αιτωλές αποφάσισαν να αυτοκτονήσουν μαζικά (σε ένα ορισμένο χωριο δε θυμάμαι ποιο) για να μη πέσουν στα χέρια των γαλατών. Οι γαλάτες τις βρήκαν νεκρές παρόλα αυτά εκδήλωσαν πάνω στα νεκρά σώματα τις γενετήσιες ορμές τους. Και οι γαλάτες ανήκουν στη λευκή φυλή. Επίσης δε πρέπει να ξεχνάμε ότι η πλατεία Αβησσυνίας στο κέντρο της Αθήνας έλαβε το όνομά της από την επισιτιστική βοήθεια που έστειλε η Αιθιοπία στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα που λιμοκτονούσε στο Β παγκόσμιο εξαιτίας της λευκής φυλής των Γερμανών. Κατά τη δειαρκεια της επανάστασης του 1821 η Αιτή ήταν η πρώτη χώρα παγκοσμίως που αναγνώρισε αφιλοκερδώς την ανεξαρτησία της Ελλάδος. Για αυτό και ο νέργος πρόεδρός της έστειλε τόνους του πολύτιμου τότε καφέ στον βασιλιά της Γαλλίας ώστε να ενισχύσει (από την πώλησή τους) τον Ελληνικό αγώνα.

    Χαίρομαι που ανήκω στην λευκή φυλή και είμαι Έλληνας. Δε μπορώ να πω ότι είμαι εναντίον του φυλετισμού. Ωστόσο δε μπορώ να πω ότι είμαι και υπέρ του. Δε χρειάζεται να αναφέρω τι έχουν κάνει οι υπόλοιποι λευκοί σε εμάς κατά τη δειάρκεια της μακραίωνης ιστορίας τους. Θα γίνω κουραστικός. Όσον αφορά το άρθρο, συμφωνώ σε όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εάν δεν είχες ξαναγράψει εδώ και δεν αναγνώριζα την google ID σου, θα ήμουν πεπεισμένος πως μας τρολλάρεις και δεν θα δημοσίευα το σχόλιο σου.
      Το οποίο μάλιστα και διάβασα 2-3 φορές ώστε να μπορέσω να πεισθώ ότι όντως έγραψες όλα αυτά τα αξιοπερίεργα.

      Λοιπόν ας ξεκινήσουμε.
      1. Νομίζω δίνεις πολυ μεγάλη αξία στην Ορθοδοξία και αδικείς τον Καθολικισμό. Αλήθεια που είδες ότι η καθολική εκκλησία έχει στοιχεία γνωστικισμού; Τελευταία φορά που τσέκαρα η καθολική εκκλησία ήταν που ξεκίνησε ολόκληρη σταυροφορία για να τερματίσει την δράση των γνωστικών στη Γαλλία (Cathars) ενώ οι πρόγονοι των Καθαρών, οι Βογόμιλοι στην ορθόδοξη Βουλγαρία και στο ορθόδοξο Βυζάντιο αλώνιζαν και προσηλυτιζαν κόσμο ανενόχλητοι για αιώνες...Μάλλον αντίστροφα είναι λοιπόν τα πράγματα και θα πρέπει να αναθεωρήσεις...
      2. Μας πήγες πίσω 2300 χρόνια στους ελληνογαλατικούς πολέμους...Μάλιστα...Εγώ έχω μια απορία, αντί να λέμε τι έγινε πριν κοντά 2μισι χιλιετίες γιατί να μην κοιτάξουμε τι έγινε κάτι πολυ πιο πρόσφατα, δηλαδη πριν 2 αιώνες, όταν χιλιάδες γαλατικής καταγωγής Γάλλοι παράτησαν τις ανέσεις τους και ήρθαν και πολέμησαν στην Ελλάδα για να απελευθερωθεί αυτή από τους Τούρκους.
      3. Προσωπικά δεν αισθάνομαι κανενός είδους ταύτιση (και ούτε επιθυμώ να έχω) με Αιθίοπες και Αϊτινούς ακόμα κι αν οι τελευταίοι πρόσφεραν μερικα σακιά καφέ για το 1821. Δεν υπάρχει ούτε φυλετική, ούτε θρησκευτική, ούτε πολιτισμική, ούτε γλωσσολογική σχέση με αυτούς τους λαούς και ούτε καν κοινός τρόπος σκέψης σε απλά καθημερινά ζητήματα. Σίγουρα κιολας δεν θα ήθελα έναν Αιθίοπα για γείτονα. Σε αντίθεση με τους Γερμανούς και τους Γάλλους και τους Βρετανούς και τους άλλους Ευρωπαίους που έχουμε κοινές πολιτισμικές καταβολές και κοινά συμφέροντα και μέλλον. Και σιγουρα έναν Γερμανό θα τον ήθελα για γείτονα και μάλιστα θα τον προτιμούσα και από έναν Έλληνα.
      4. Οι μικροεθνικιστικές γελοιότητες του παρελθόντος οφείλουν να πεθάνουν εδώ και τώρα.Ο Β'ΠΠ χάθηκε από τέτοιες ανοησίες και τα αντισλαβικά κόμπλεξ των Γερμανών, τις αντιγερμανικές ανοησίες των Γάλλων και των Βρετανών και πάει λέγοντας. Εάν οι Γάλλοι εθνικιστές τείνουν χέρι φιλίας στους Γερμανούς εθνικιστές τότε το να λέει σοβαρά κάποιος για γεγονότα που έλαβαν χώρα 2300 χρόνια πριν και για το αν οι Γαλάτες θώπευσαν τις Αιτωλές κορασίδες αποτελεί όχι απλά κακόγουστο ανέκδοτο, αλλά ιδιαίτερα επικίνδυνο για να μην πω και ύποπτο.
      5. Σήμερα ο δυτικός άνθρωπος ανεξαρτήτου ποιάς ευρωπαικής καταγωγής αντιμετωπίζει σε Ευρώπη, Αμερική και όπου αλλου βρίσκεται (Αυστραλία, Νότιος Αφρική κλπ) κοινά προβλήματα που απειλούν την επιβίωση του (εισβολή εχθρικών ορδών στις χώρες του, άγριο καπιταλισμό σε συνδυασμό με πολιτισμικό μαρξισμό, φεμινισμό, σιωπηλή γενοκτονία, αποσύνθεση των παραδόσεων του κλπ) συνεπώς δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ μας.
      6. Προσωπικά θεωρώ τους Αμερικάνους, Γερμανούς, Ρώσσους, Σέρβους, Σλοβένους κλπ ομοιδεάτες μου ως κομμάτι του έθνους μου. Δε μπορώ να πω το ίδιο όμως για τους επίσημα ομοεθνείς μου ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ, ΠΑΣΟΚΟΥΣ, ΚΚΕΔΕΣ, οπαδούς του Τζίμερου και της Μπακογιάννη και συναφείς καρνάβαλους προοδευτικούς ελληνέζους. Αυτοί οι τελευταίοι είναι όχι απλά ιδεολογικοί αντίπαλοι αλλά εχθροί της ίδιας της επιβίωσης μας, ως φυλή, ως έθνος, ως κουλτούρα, ως πολιτισμό.
      Ο τελευταίος αγράμματος Νεοζηλανδός ή Βρετανός ή Αμερικάνος σκινάς αξίζει για εμένα απείρως περισσότερο από όσο όλοι οι "Έλληνες" ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, ΚΚΕΔΕΣ και ΠΑΣΟΚΟΙ μαζί. Ελπίζω να είμαι κατανοητός.

      Διαγραφή
    2. Είμαι Ορθόδοξος για αυτό και δίνω μεγάλη αξία στην Ορθοδοξία. Όσον αφορά τον καθολικισμό γνωρίζω πολύ καλά τι έγινε το 1204. Ο Βασίλειος ο Βουλγαροκτόνος έδωσε κάποια εμπορικά προνόμια στους Βενετούς 200 περίπου χρόνια νωρίτερα και ύστερα αυτοί κουβάλησαν τους δήθεν σταυροφόρους και άλωσαν την Κωνσταντινούπολη. Αυτό ήταν το "ευχαριστώ" τους. Ο πόλεμος εναντίον των Καθαρών πολύ ορθά έγινε αλλά φοβάμαι ότι έγινε περισσότερο για υλιστικούς λόγους όπως άλλωστε έγιναν και οι σταυροφορίες. Για αυτό και είχαν "μασονική" κατάληξη. Στο 1922 οι "Γαλάτες" συνεργάστηκαν με τους Ντονμέδες νεότουρκους και συνέβαλαν στη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, της Ανατολικής Θράκης, του Πόντου και της Καππαδοκίας. Πήγαμε και πιο πρόσφατα ώστε να μη γίνεται αναφορά σε 2300 χρόνια πριν. Ούτε εγώ αισθάνομαι κάποια ταύτιση με Αιθίοπες και Αιτινούς. Το ότι μας βοήθησαν σε κάποια περίοδο της ιστορίας μας, δε σημαίνει πως θα ταυτιστούμε μαζί τους, ούτε πως θα τους θέλουμε για μετανάστες ή οτιδήποτε άλλο. Δεν έχει σημασία αν κερδήθηκε ή αν χάθηκε ο Β παγκόσμιος αφού ήταν δημιούργημα της Wall Street όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε σε προηγούμενο άρθρο. Γνωρίζουμε την καταγωγή αυτών που ενίσχυσαν τον Χίτλερ και για ποιο λόγο το έκαναν. Ωστόσο είμαι έτοιμος να συνεργαστώ με οποιονδήποτε ευρωπαίο εθνικιστή που απεχθάνεται τον σκοταδισμό της νέας τάξης πραγμάτων. Δε μπορεί κάποιος να μην αγαπάει τη πατρίδα του και να αγαπήσει τη δικιά μου. Η φιλοπατρία στη πραγματικότητα ενώνει τα έθνη και δεν τα διαχωρίζει όπως θέλει να πει η νεογνωστική προπαγάνδα. Απλά δε θέλω να ξεχάσω την ιστορία μου. Όταν προδίδουν τη πατρίδα μου οι κάθε λογής ελληνόφωνοι δε ξέρω κατά πόσο θα ειναι στο πλευρό μου ο Νεοζηλανδός ή ο Αυστραλός. Οι Νεοζηλανδοί για παράδειγμα πολέμησαν τους Οθωμανούς στη Καλλίπολη μόνο και μόνο για να διαλυθεί η Οθωμανική αυτοκρατορία και να πάρουν την εξουσία η ντονμέδες-νεότουρκοι. Τους αμερικανούς δε τους έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση. Οι πρώτοι από αυτούς ήταν νεογνωστικοί προτεστάντες οι οποίοι κατέσφαξαν τους Ινδιάνους για να τους πάρουν τη γη ενώ ήταν οργανωμένοι από ελευθεροτέκτονες. Δε ξέρω κατά πόσο μπορει να αλλάξει η ψυχοσύνθεσή τους. Αν επίσης σκεφτούμε και τις θεωρείες του Βρετανικού - Νορδικού - Δανικού Ισραηλισμού τότε τα πράγματα χειροτερεύον ακόμα περισσότερο. Όταν οι ίδιοι οι λευκοί θέλουν να κατάγονται από σημίτες, (μάλιστα πολλοί επιστήμονες οπαδοί της θεωρίας του Ισραηλισμού προσπάθησαν να βρουν με επιμονή σημιτικές λέξεις στην αγγλική γλώσσα) τότε για ποιους λευκούς μιλάμε; Επειδή όμως και εγώ δε θέλω να έχω καμία σχέση με ελληνόφωνους μικροαστούς προτιμώ να συνεργαστώ με όσους λευκούς εναντιώνονται στον σκοταδισμό. Πέρα λοιπόν από το πως θα διοικήσει η πραγματική αριστοκρατία κάθε εθνοκρατική οντότητα πρέπει να βρεθεί και το διεθνές πλαίσιο μέσω του οποίου θα συνεργαστούν οι λευκές αριστοκρατίες μεταξύ τους.

      Διαγραφή
    3. Επίσης όσον αφορά τις Αιτωλές "κορασίδες" πιστεύω ότι κανείς δε θα ήθελε η μάνα του ή η γυναίκα του να είχε τη τύχη των Αιτωλών "κορασίδων". Οι αλήθειες είναι αλήθειες όσα χρόνια και αν περάσουν.
      Όσον αφορα την Ορθοδοξία και τις σχέσεις της με τους γνωστικούς, πρέπει να πούμε ότι Ορθόδοξοι ήταν αυτοί οι οποίοι συνέτριψαν τους Παυλικιανούς.
      Κάποια απομεινάρια τους εγκαταστήθηκαν στη Θράκη από τον Ιωάννη Τσιμισκή. Στη βουλγαρία αλλώνιζαν και όχι στο Βυζάντιο. Γνωρίζουμε όμως όλοι τους πολέμους
      του Βυζαντίου εναντίον των Βουλγάρων. Μη ξεχνάμε επίσης ότι η Ορθόδοξη Πατερική θεολογία βρίθει από τόμους εναντίον των Γνωστικών.


      Από το προχθεσινό σου "εύγε" τώρα έγινα επικίνδυνος ύποπτος και τρολλ; Αυτό έχεις καταλάβει για εμένα από όσα έγραψα; Η πορεία της σκέψης σου σε έβαλε σε δίλημμα για το αν θα ανοίξεις το σχόλιό μου ή όχι;

      Και οι δύο μου γονείς είναι λευκοί και Έλληνες. Για αυτό το λόγο δε τρέφω αδικαιολόγητη (αλλά και επικίνδυνη και ύποπτη) συμπάθεια για τα άλλα ευρωπαικά έθνη. Εν προκειμένω είναι άτοπη και άστοχη η σκέψη να μη προβάλλεις το σχόλιό μου από τη στιγμή που δε κάνω τίποτα άλλο από το να καταγράφω ιστορικές αλήθειες. Δεν είδα κάποιο ψέμμα ή προσβολή για να λογοκρίνεις το μήνυμά μου.

      Διαγραφή

    4. @ΚΕΡΑΥΝΟΦΟΡΟΣ

      Με έπιασε πονοκέφαλος διαβάζοντας το μήνυμα σου. Έχεις παντελώς χαοτική έως σχιζοφρενική αντίληψη της ιστορίας αλλά και πεφτεις και σε πολύ συνηθισμένα λογικά σφάλματα (πχ post hoc ergo propter hoc fallacies, αλλά και σε άλλα ακόμα πιό αλλοπρόσαλα που αδυνατω να βρω και την αντίστοιχη κατηγοροποίηση τους)...Τα οποία σε οδηγούν σε απίθανες ερμηνείες της ιστορίας (εξ ου και ο πονοκέφαλος που με επιασε διαβάζοντας το μηνυμα σου)

      1.Πως ακριβώς οι σταυροφορίες είχαν μασονική κατάληξη; Άσε με να μαντέψω τη σειρά της σκέψης σου... Επειδή οι Ναίτες ήταν στις σταυροφορίες και επειδή οι Ναίτες αργότερα κατηγορήθηκαν ως αιρετικοί και επειδή αργότερα οι Τέκτονες υιοθέτησαν τον Ναιτικό μύθο, άρα συμπερασματικά οι σταυροφορίες κατέληξαν στην μασονία, πιθανόν κιολας να νομίζεις πως είχαν και μασονική αφετηρία . Έχε υπ όψιν πάντως πως ήταν ο Ορθόδοξος Πατριάρχης της Κωνσταντινούπολης που πρώτος αναγνώρισε τους Ναίτες ως Τάγμα και τους έδωσε την άμεση συμπαράσταση του...
      2.Οι Καθαροί θεωρείς πως πολεμήθηκαν από τη καθολική εκκλησία για υλιστικούς λόγους, αλλά όταν οι ορθόδοξοι κυνήγησαν τους Παυλικιανούς θεωρείς πως αυτό έγινε για (τους σωστούς) θρησκευτικούς λόγους. Φοβάμαι πως είσαι λίγο προκατειλλημένος, τυπικό χαρακτηριστικό αρκετών του πατριωτικού χώρου. Αντικειμενικά οι Καθαροί δεν ήταν κανενός είδους στρατιωτική απειλή για την καθολική εκκλησία ή το στάτους κβο της εποχής μάλιστα ήταν ιδιαίτερα φιλειρηνικοί, με την πολιτική κιόλας που είχαν για το γάμο και την αναπαραγωγή θα έσβηναν αργά ή γρήγορα όπως και άλλες γνωστικές λατρείες. Σε αντίθεση οι Παυλικιανοί ήταν μια ιδιαίτερα βίαιη θρησκευτική ομάδα και το κυνήγι τους από τους βυζαντινούς αρχισε όταν οι πρώτοι άρχισαν τις σφαγές και τις καταστροφές πόλεων και ναών. Μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσεις καθώς τα γεγονότα δείχνουν να μην υποστηρίζουν τη θέση σου...
      3.Δικαίωμα σου να είσαι ότι θες, ορθόδοξος, ανορθόδοξος, αιρετικός, άθεος, αγνωστικιστής κλπ. Το πρόβλημα ξεκινάει όταν λες ανόητα και αλλοπρόσαλα πράγματα ή όταν έχεις προσέγγιση στην ιστορία αντίστοιχης παιδιού 3ης δημοτικού και αντίστοιχη πολιτική θεώρηση της ιστορίας τύπου «κυρία ο Τοτός μου πήρε τη γόμα, άρα καλά έκανα και του πήρα το μολύβι και δεν τον παίζω πλέον»....
      4.Αναφέρεσαι πως οι Νεοζηλανδοί πολέμησαν στην Καλλίπολη ενταντίον των Οθωμανών και άρα συνεπώς (σύμφωνα με τη λογική σου) συνέβαλαν στην άνοδο των Ντονμέδων που εν συνεχεία έσφαξαν τους Έλληνες στη Μικρά Ασία. Άρα συμπερασματικά οι Νεοζηλανδοί είναι υπεύθυνοι για τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Αυτό μάλιστα εμμέσως πλυν σαφώς το παραθέτεις ως «αντεπιχείρημα» στα όσα ανέφερα για τους Νεοζηλανδούς ομοιδεάτες. Είμαι πεπεισμένος πως δεν αντιλαμβάνεσαι πόσο σχιζοφρενικά είναι αυτά που γράφεις. Και ειλικρινά δεν ξέρω εάν κιόλας αξίζει και το κόπο να σου επεξηγήσω σε πόσα λογικά σφάλματα πέφτεις με τέτοιες είδους «αναλύσεις».

      Τα υπόλοιπα που αναφέρεις τα αφήνω ασχολιάστα. Πρώτον διότι βαριέμαι να απαντάω σε κάθε τι που γράφεις. Δεύτερον διότι εάν από τα όσα έγραψα μέχρι στιγμής δεν έχεις αντιληφθεί πόσο λανθασμένη αντίληψη της ιστορίας και κατ’ επέκταση της πραγματικότητας γύρω σου έχεις, αμφιβάλλω ότι θα αλλάξει τίποτα αν σου αποδομήσω και τα άλλα «επιχειρήματα» και θέσεις σου.

      Ο Θεόδοτος δεν είναι εθνικιστικό μπλογκ, είναι Δεξιό. Το μόνο είδος εθνικισμού που αποδέχεται και ενδιαφέρεται να προωθήσει είναι το είδος αυτό εθνικισμού που προωθεί τα συμφέροντα των ευρωπαικής καταγωγής ανθρώπων και του ευρωπαικού πολιτισμού. Έχοντας πει αυτά, ίσως ο Θεόδοτος να μην είναι για εσένα.

      Η συμβουλή που έχω να σου δώσω, είναι η εξής: σταματα να διαβάζεις ελληνική ή οποιαδήποτε άλλη ιστορία ΑΜΕΣΑ καθότι όχι απλά δεν σε οφελεί, αλλά έχει και τελείως αρνητική επιρροή στο τρόπο σκέψης σου καθότι στερήσε των απαραίτητων χαρακτηριστικών για να την κατανοήσεις. Ξεκίνα με κάτι απείρως σημαντικότερο δηλαδή με μια βασική κατανόηση των βασικών λογικών διεργασιών, τι σχέση αιτίας και αιτιατού κλπ.

      Διαγραφή
    5. και μια απάντηση στο δεύτερο σχόλιο σου.

      Προφανώς το εύγε μου ήταν πρόωρο. Τείνω να είμαι καλοπροαίρετος απέναντι στους ανθρώπους, συχνά πυκνά ξεχνάω πως απευθύνομαι σε νεοέλληνες...Φταίνε τα χρόνια στο εξωτερικό μαλλον, κοινό χαρακτηριστικό πολλών από των αρθρογράφων του μπλογκ...

      ΥΓ Σε αναφορά τώρα για το χθεσινό σου μήνυμα, όχι δεν ήταν προσβλητικό ήταν απλά βλακώδες και άρα άνοικε στη κατηγορία αυτή των μηνυμάτων που η πολιτική σχολίων δεν επιτρέπει την δημοσίευση τους.

      Διαγραφή
    6. Το 1213, 30.000 Γάλλοι σταυροφόροι έφθασαν προ των πυλών της πόλης Μπεζιέ, στην οποία υπήρχε πληθυσμός Καθαρών. Στις 22 Ιουλίου ο Πάπας διέταξε την εξόντωση κάθε ανθρώπου που βρισκόταν μέσα στη πόλη Μπεζιέ. Ένας στρατιώτης ρώτησε έναν ανώτερό του πως θα ξεχωρίσουν τους Καθαρούς από τους Καθολικούς. Η απάντηση ήταν “Σκότωσέ τους όλους. Ο Θεός θα αναγνωρίσει τους δικούς του”.
      Αν οι καθαροί θα έσβηναν αργά η γρήγορα τότε για ποιο λόγο οι ρωμαιοκαθολικοί κύρηξαν σταυροφορια εναντίον τους; Δεν είμαι κατά της συγκεριμένης σταυροφορίας αλλά δε θα ήταν καλύτερο να τους αφήσουν να σβήσουν από μόνοι τους παρά να εκτεθούν με αυτά που έκαναν; Αυτό ήταν φρικτό λάθος ή πολύ απλά δεν ήταν λάθος και οι καθαροί αποτελούσαν και κοσμική απειλή για τον Καθολικισμό. Πρώτος αναγνώρισε ο Πάπας τους Ναίτες και είναι λογικό αυτό. Η πράξη του Πατριάρχη εντάσσεται περισσότερο στα πλαίσια της διπλωματίας αφού το βυζάντιο μετά τη μάχη του Μαντζικέρτ κατέρρεε και απελπισμένο χρειαζόταν βοήθεια.
      Ο ιδρυτής του τάγματος Ούγος του Παγιέν προερχόταν από μία περιοχή στην οποία έδρασαν οι Καθαροί. Δεν έχει σημασία όμως αν οι σταυροφορίες είχαν μασονική αφετηρία. Ξεκίνησαν για λόγους υλιστικούς αφού πολλοί -αρκετά αμαρτωλοί θα έλεγα- έλαβαν μέρος σε αυτούς ώστε να πάρουν συγχωροχάρτι δωρεάν αλλά και λάφυρα πολέμου. Αφού ξεκίνησαν από υλιστικά κίνητρα ήταν νομοτελειακό να έχουν και κακή (μασονική πιο συγκεκριμένα αν θες) κατάληξη. Επίσης δε πιστεύω ότι οι Ορθόδοξοι πολέμησαν τους Παυλικιανούς αποκλειστικά για πνευματικούς λόγους.
      Όσον αφορά τους νεοζηλανδούς δεν είπα ότι αυτοί ευθύνονται για τις ελληνικές γενοκτονίες αλλά υπηρετούσαν άθελά τους ένα σύστημα που ακριβώς αυτό το σκοπό είχε. Για αυτό είπα ύστερα ότι χρειάζεται ένα διεθνές πλαίσιο μέσω του οποίου θα συνεργαστούν οι αριστοκρατίες. Αυτό εννοούσα και δεν εννοούσα ότι φταίνε οι νεοζηλανδοί για αυτά που έγιναν μετά. Πιστεύω ότι ήμουν αρκετά σαφής για εσένα. Πως γίνεται επίσης να συνεργαστώ με τον κάθε Ευρωπαίο, Αμερικανό και Νεοζηλανδό όταν δε μπορώ να συννενοηθώ με τον κάθε ελληνόφωνο; Για αυτό και είπα σε προηγούμενο μήνυμα πως πρέπει να βελτιώσουμε τους εαυτούς μας (να απαλλαγούμε από όσα περισσότερα πάθη μπορούμε και κυρίως τον εγωϊσμό μας) μετά τους γύρω μας (τον κάθε λογής ελληνόφωνο) και ύστερα να συνεργαστούμε και με άλλους λευκούς. Επίσης έχω αναφέρει ότι δεν είμαι πολέμιος αλλά ούτε και υπέρμαχος του φυλετισμού. Δεν έχω τη τάση να θεωρώ (και το κυριότερο ούτε και να θέλω) τον Θεόδοτο εθνικιστικό ή οτιδήποτε άλλο ιστολόγιο. Ο Θεόδοτος έχει δικαίωμα να ειναι ό,τι θέλει να είναι.

      Διαγραφή
    7. @KEΡΑΥΝΟΦΟΡΟΣ

      Μη πεις στο κόπο να γράψεις άλλο σχόλιο εδώ. Είναι εμφανές πως γράφεις ότι σου κατέβει και το μόνο που σε απασχολεί είναι η κουβέντα για τη κουβέντα.

      Εν συντομία διότι το κουράσαμε,
      1. Η πρώτη σταυροφορία έγινε για να σωθούν οι όμοθρησκοι σου από τους Μουσουλμάνους.: http://www.fordham.edu/halsall/source/urban2-5vers.html
      2. Ο Πατριάρχης αναγνώρισε τους Ναίτες που τότε αποτελούσαν 9 ολα κι όλα άτομα στην Ιερουσαλήμ, πως ακριβώς 9 άτομα θα ενίσχυαν στρατιωτικά και διπλωματικά το Βυζάντιο μόνο εσύ ξέρεις.
      3. Δυο εκ των περιστασιακών αρθρογράφων του μπλογκ είναι από την ίδια ευρύτερη περιοχή στην οποία γεννήθηκε ο Κεμάλ. Άρα κατά τη λογική σου μάλλον θα ειναι Ντονμέδες...Όπως και γνωστικός πρέπει να ήταν και ο Hugues de Payens που γεννήθηκε σε περιοχή που υπήρχαν Καθαροί....
      4. Πάντως εμείς στην Academy of Social and Political Research http://www.academy-of-social-and-political-research.com/ (που στην ουσία ο Θεόδοτος ειναι το εκλαικευμένο ελληνικό της παράρτημα) μια χαρά συνεννοούμαστε με Νεοζηλανδούς και Αμερικάνους και Ιταλούς και Ολλανδούς και Κροάτες και Ρώσους. Με εσάς τους Νεοέλληνες είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ αδύνατο να συνεννοηθούμε όπως καθημερινά αποδεικνύεται εδώ...Και που να δει κανείς και τα σχόλια που έρχονται και δεν εγκρίνω...

      Διαγραφή
    8. Για την λιμοκτονία των Ελλήνων 1941-42 ευθύνεται, πολύ περισσότερο από την γερμανική κατοχή, ο αγγλικός ναυτικός αποκλεισμός (η Αγγλία είχε το ισχυρότερο ναυτικό τότε ακόμη), που λύθηκε εν μέρει μετά από διάβημα Δαμασκηνού και άλλων προς τους Αμερικανούς και έτσι μπόρεσε να έλθει στην Αθήνα η βοήθεια που παρέμενε λόγω του αγγλικού ναυτικού αποκλεισμού στην Αλεξάνδρεια και αλλού. Οι Άγγλοι πίστευαν ίσως ότι με τον αποκλεισμό και την πείνα θα ανάγκαζαν τον πληθυσμό να βγεί στα βουνά.

      Διαγραφή
  6. Είχα διαβάσει σε προηγούμενο αρθρο σας οτι η φράση : δεν υπάρχει δεξιά δεν υπάρχει αριστερά, μόνο των Ελλήνων τα κόκκαλα τα ιερά ειναι ουσιαστικά ασυναρτησία ταυτισμένη με άλλες νεοελληνικές, ελληναράδικες δηλαδή,εκρασεις.Μου έκανε εντύπωση στην αρχή αυτή σας η γνώμη, (ορθή βέβαια) γιατί την είχα ακούσει απο έναν άνθρωπο που σέβομαι και παρακολουθώ αρκετα τον Στρατηγο Αυφαντή.
    Ισως έχει μια δόση υπερβολής στα λεγόμενά του, παρόλαυτα έχει ενα βιβλίο που ονομάζεται Αρισταρχία και παρουσιάζει ενα πολύ ενδιαφέρον μοντέλο πολιτεύματος.
    Η ερώτηση μου είναι αν γνωρίζετε επι του θέματος και ποιά είναι η γνώμη σας, μιας και πρόκειται ουσιαστικα για ένα πολίτευμα βασισμένο στην αρχάια ελληνική δομή της κοινωνίας, της "εκκλησίας του δημου" , αλλα και με πολλά στοιχεία αξιοκρατίας.
    Ίσως να έχριζε και ξεχωριστής αναφορας το θεμα, δεν ξέρω, δεν εχω σίγουρα τις γνώσεις σας και το υποβαθρο για να αξιολογήσω τέτοια θέματα απλά ώρες ώρες μου φαίνεται τόσο απλό να βρεθεί τουλάχιστον το μοντέλο, που θα ανατρέψει την κατασταση του χαους που ηδη ζουμε, αλλα κάπου εδώ παίρνουν μέρος οι προαναφερθείσες τακτικές Μυστικού πολέμου που χρίζουν το απλό αδύνατο..
    Συγγνώμη για τη κατάχρηση του χώρου,
    με εκτίμηση DT.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προσωπικά πιστεύω πως τα άτομα της γενιάς του Αυφαντή ότι είχαν να προσφέρουν στην Ελλάδα το πρόσφεραν (αν πρόσφεραν και κάτι δηλαδή). Αυτά τα οποία λέει είναι τετριμμένα και χιλιοειπωμένα. Εχω παρακολουθήσει κάποιες ομιλίες του και ουσιαστικά δεν μπορώ να πω πως έμαθα κάτι καινούριο από τα όσα είπε.
      Δυστυχώς στην Ελλάδα λόγω έλλειψης διανοουμένων φθάνουμε να θαυμάζουμε ανθρώπους που πρακτικά δεν έχουν τίποτα το ουσιώδες και πρακτικό να πουν.

      Τώρα όσον αφορά την γελοία φράση ότι δεν υπάρχει αριστερά και δεξία και όλοι Έλληνες είμαστε, αυτοί που την εκστομίζουν να πάνε να τα πουνε αυτά στους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ, στους ΠΑΣΟΚΟΥΣ και στους ΚΚΕΔΕΣ και αν τους πείσουν πως θα πρέπει να εργασθούν για το καλό του έθνους και όχι να είναι αγκαλιά με τους πακιστανούς και αφρικανούς λαθρομετανάστες και να φωνάζουν για τα "δικαιώματα" αυτών (δηλ. το δικαίωμα στο να εποικίζουν τη χώρα μας, σφάζουν και βιάζουν το πληθυσμό της ενόσω πληρώνονται με πολλαπλά επιδόματα από το ελληνικό κράτος) τότε ξανασυζητάμε.

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ για την απάντηση αλλα νομίζω ημουν σαφης στην ερωτηση μου.Αναφερθηκα σε ένα συγκεκριμένο βιβλίο και σε ενα συγκεκριμενο μοντέλο πολιτευματος που παρουσιαζει, το οποιο πατάει στην Aξιοκρατεία.
      ΥΓ συμφώνησα επισης οτι η γελόια φράση,ναι, είναι τελειώς νεοελληναραδικη και αποπλανει.
      ΥΓ2 Αν μπορείτε (με όλο το θαρρος) μην αναφέρετε συνέχεια τους κκεδες τους συριζεους τους πασοκους κτλ...Το ξέρω το κάνετε για αφυπνιση αλλα τους τρωμε στη μουρη καθημερινα, ειναι αναμεσσα μας που λεει και ο λιακο , ισως υπαρχει καμια φορα αντιλογος και ερωτησεις "κουτες" αλλα δεν σημαινει πως τρώμε το παραμυθι τους και μονο αξία τους δίνουμε που τους αναφερουμε εστω σαν τα χειροτερα κατακάδια που ειναι...
      Με ιδιαιτερη εκτιμηση DT

      Διαγραφή
    3. θα καθήσω να ξαναδω κατι ομιλίες του μαγνητοσκοπημένες που είχα δει και παλιά και λέει για το σύστημα του. Γιατί οκ λεφτά για να πάρω βιβλίο του δε δίνω.
      Μέχρι αύριο αυριο βράδυ λογικά θα τα έχω δει και θα σου απαντήσω από εδώ. Οκ;

      Διαγραφή
    4. Οκ σας ευχαριστω , οποτε βρείτε χρονο , θα με ενδιεφερε η αποψη σας επι του θεματος.(δεν θέλω να γινομαι και κουραστικος απλα νομιζω εχει πολλα κοινα με αποψεις που εκφραζονται στο συγκεκριμενο blog)
      DT

      Διαγραφή
    5. Oυπς! Καλά που μου το θύμισες...το είχα ξεχάσει τελείως.
      Μπες αυριο εδώ θα σου έχω γραψει για το θέμα. Αλλιώς στείλε ενα μαιλ στο μπλογκ.
      Αν δεν κάνω λάθος ο Αυφαντής μιλάει για ένα σύστημα που θα συνδυάζει και τη δημοκρατία. Κάτι που μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Αλλά θα το ψάξω και θα σου πω αναλυτικά.

      Διαγραφή
    6. Ναι, αλλα για πραγματικη αξιοκρατικη δημοκρατια πχ απο καθε κοινωνικο στρωμα εχουν δικαιωμα(δημοκρατικο) να θεσουν υποψηφιοτητα "αριστοι"(αξιοκρατια) οι οποιοι μετα κριτηρια θα γινονται αριστοι και μετα απο αυτους με κληρο θα εκλεγονται αυτοι που θα αποτελουν την "Εκκλησια του λαου"..κτλ.. περιπου κατι τετοιο τελως παντων.
      Καλο βραδυ

      Διαγραφή
    7. Φίλε μου αξιοκρατική δημοκρατία είναι όρος αδόκιμος και αυτοαναιρείται.

      Κοίτα κάθησα και άκουσα κάτι ομιλίες του στο youtube. Καλά το θυμόμουν. Ο άνθρωπος δε λεει τίποτα το ουσιώδες. Τετριμμένα και χιλιωειπωμένα πράγματα έλεγε κάποια από αυτά ειναι και βλακώδη (πχ λεει σε ένα σημειο πως στην Ελλάδα υπάρχουν 7.000.000 λαθρό, νούμερο που ειναι απλά σχιζοφρενικό.) Οι πολιτικοί ειναι προδότες (μεγάλη αποκάλυψη αυτή...), υπάρχει σχέδιο καταστροφής της χώρας (ακόμα μεγαλύτερη αποκάλυψη...) κλπ κλπ και ο Βερνικουλίτης και η Ζιά.

      Εντωμεταξυ έχει λεει γράψει διάφορα βιβλια και ε΄να από αυτά ειναι 600 (!!!!) σελίδες. Καλά τι γράφει μέσα ....Σκέψου πόσα δέντρα κόπηκαν για να γράφει ότι του κατέβει στο κεφάλι ο Αυφαντής και ο κάθε Αυφαντής...

      Αμα θες να μελετήσεις συγγραφείς ψάξε τους παρακάτω: Kerry Bolton, Oswald Spengler, Julius Evola, Kevin MacDonald, Rene Guenon, Tomislav Sunic. Mε μια καλή γνώση αγγλικών θα είσαι μια χαρά.

      Θα μου πεις δεν εκδίδονται στα ελληνικα τα βιβλια τους; Δυστυχώς όχι. Εδώ στην Ελλάδα ο πατριωτικός χώρος διαβάζει μπαρούφες τύπου Φουράκη, Μπαρμπή κλπ...Εξού και η αποβλάκωση που έχουμε υποστεί.

      Η γνώμη μου είναι πως από πολιτεύματα έχει παρουσιαστεί μέχρι στιγμής οτιδήποτε θα μπορούσε να παρουσιαστεί.
      Αυτά που άκουσα να λέει ο Αυφαντής για το πολίτευμα του αν και δεν το πολυανέλυσε δεν είναι τίποτα το ουσιώδες, δημοκρατία ειναι απλά θα έχει παραπάνω ελεγκτικά μέτρα.

      Εντωμεταξυ ειναι ένας πανίβλακας youtubeστας ονόματι hrοes1821 που έχει κάτι συνεντευξεις του Αυφαντή που τις ονομάζει Αρισταρχία και στις συνεντεύξεις αυτές ο Αυφαντής δε λέει τίποτα απολύτως για το θέμα...

      Η πρόταση μου είναι να κρατήσεις τα βιβλια του και των άλλων «ελληνόψυχων» και το χειμώνα να πάρεις μια καλή ξυλόσομπα και να τα χρησιμοποιείς για προσάναμμα. Τουλάχιστον έτσι δε θα πάνε χαμένα τα λεφτά σου.

      Τέλος πάντων μη μου ξαναζητήσεις να ξαναπεράσω αυτό το μαρτύριο να ακούω τον Αυφαντή και τους άλλους αερολόγους...:-) Το δράμα ειναι πως ο άνθρωπος αυτός ήταν στρατηγός...Και έχεις ακόμα καρνάβαλους τύπου Στόχου που περιμένουν το στρατό να σώσει τη χώρα...

      Διαγραφή
    8. Χαχα δεν έχω αγοράσει καποιο βιβλιο του απο ομιλίες και video ο,τι ειχα δει..είχα μπει βεβαια στο πειρασμο να αγορασω την Αρισταρχια να σας πω τη αληθεια.Τελοσπαντων ευχαριστω για την ανταποκριση και για της πηγες θα τις ψαξω.
      (ο youtuber ok , απ το ονομα και μονο καταλαβαινεις....)

      Διαγραφή
    9. Δεν χρειάζεται να ακούσει ή να διαβάσει κάποιος Μπαρμπή και Αυφαντή, η κόμμωση που έχουν επιλέξει τα λέει όλα.

      Διαγραφή
  7. Οι Φράγκοι κατέλαβαν το 1204 την Κων/πολη! Σωστόν! Και μάλιστα φέρθηκαν χειρότερα από τους Οθωμανούς το 1453! Το δέχομαι! Με την λογική αυτή πρέπει να μισώ τους Πέρσες για τους Μηδικούς Πολέμους, τους Γαλάτες (Κέλτες) για την εισβολή στον ελλαδικό χώρο ,τους Ιταλούς επειδή οι Ρωμαίοι κατέλαβαν το 146 π.χ την Ελλάδα και πάει λέγοντας! Και επειδή η ψωροκώσταινα χρωστάει και της μιχαλούς (για να το πω πιο λαϊκά) προτείνω εκτός από τις πολεμικές αποζημιώσεις που ζητάμε από τους Γερμανούς να ζητήσουμε και πολεμικές αποζημιώσεις από:
    Το Ιράν για τους μηδικούς πολέμους και τις καταστροφές που προκάλεσε ο Ξέρξης και ο πατέρας αυτού Δαρείος
    Από την Ιταλία για την ρωμαϊκή κατοχή και τις λεηλασίες και τους εξανδραποδισμούς από τις λεγεώνες του Αιμίλιου Παύλου το 146 π.χ (συγγνώμη αν κάνω λάθος στην χρονολογία αλλά είμαι των θετικών επιστημών)!
    Από το Βατικανό για την Δ' Σταυροφορία.
    και από την Ρωσία και τα υπόλοιπα σλαβικά έθνη για τις επιδρομές των Σλάβων κατά το Βυζάντιο!
    Χιούμορ θα πεί κάποιος (καλόγουστο κακόγουστο ας το κρίνεται εσείς που διαβάζεται το σχόλιο) αυτή τη βλακώδη λογική όμως πρεσβεύουν οι του "πατριωτικού χώρου"!
    Προσωπικά αισθάνομαι πιο κοντά με τους Ρώσους και Σέρβους σκινάδες που έστειλαν στο νοσοκομείο κάποιους φούστηδες και ανάγκασαν τις κυβερνήσεις τους να ματαιώσουν "gay pride" γάμους και υιοθεσίες! Όπως αισθάνομαι πιο κοντά με τους Γάλλους παραδοσιακούς καθολικούς και εθνικιστές που αντιδρούν στην νομιμοποίηση της ομοφυλοφιλίας! Τους αισθάνομαι σαν αδέλφια μου παρά τις ξινίζουσες θεούσες των παρεκκληστιακών οργανώσεων (αρσενικές και θηλυκές) που είναι μόνο λόγια αλλά από έργα τίποτα.
    Και μια συμβουλή ας κόψουν κάποιοι να διαβάζουν Μεταλληνούς Ζουράρηδες Παπαθεμελήδες και λοιπά αντιευρωπαϊκά αθύρματα! Ίσως έτσι σταματήσει και η μαλάκυνση του εγκεφάλου!
    Αν με τα γραφόμενα μου παρεξηγηθούν πατριώτες τύπου Αϋφαντή και Κεραυνοφόρου τους αφιερώνω το άσμα που λέει:
    "Σ'όσους αρέσουμε για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε πως να χωρέσουμε τόσοι άνθρωποι στο μυαλό"!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπράβο σου, βρε Νικολάι! Να σε χαίρεται η Μάνα σου και η κοπελλιά σου!
    Δημήτριος Τσεργίνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ μπλόγκερ το άρθρο εξαιρετικό και απαντάει σε όλα.Η φωτό όμως με το χάρακα και το διαβήτη ποιούς φωτογραφίζει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εννόησα αγαπητέ. Έ τότε φίλε μου άν είναι έτσι όπως τα λές(που έτσι είναι) σκύβουμε το κεφάλι και δεν αντιδράμε καθόλου σε τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή