Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

ΜΕΘΟΔΟΙ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΥΣΗ ΕΚΓΕΦΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΥΠΟΣΤΑΣΗΣ.



Γράφει ο Θεόδωρος Λάσκαρης

Το πολιτιστικό και ηθικό-παιδαγωγικό ''κλίμα'' μιας κοινωνίας, στην εποχή μας, διαμορφώνεται ως εξής:  Κάποιοι νέοι, αφού παπαγαλίσουν κάποια μαθήματα στο σχολείο και γράψουν καλά, μέτρια ή και κακά στις  εξετάσεις, μπαίνουν στις διάφορες πανεπιστημιακές σχολές, χωρίς βέβαια να έχει πρώτα αξιολογηθεί η κριτική τους ικανότητα, η νοητική τους επάρκεια, και γενικότερα η συνολική προσωπικότητα τους. Μπαίνουν λοιπόν στα πανεπιστήμια άτομα τα οποία δεν έχουν την παραμικρή ικανότητα να κρίνουν και να αναλύσουν εις βάθος τις γνώσεις που τους προσφέρονται. Εκεί, οι καθηγητές τους, οι οποίοι για να μπορέσουν να γίνουν ακαδημαϊκοί, έχουν ακολουθήσει πιστά όλες τις ιδεολογικές μόδες και όλες τις κατεστημένες απόψεις που το παγκόσμιο σύστημα αριστοτεχνικά δημιουργεί, αρχίζουν  να  τους διδάσκουν αυτές τις απόψεις. 
Μετά από λίγα χρόνια θα βγουν από το πανεπιστήμιο δάσκαλοι, καθηγητές, κοινωνιολόγοι, πολιτικοί επιστήμονες, ψυχολόγοι , δημοσιογράφοι κλπ, και θα αναλάβουν σημαντικές θέσεις μέσα στον κοινωνικό ιστό, διαμορφώνοντας ο καθένας από αυτούς το πολιτιστικό και ηθικό ''μικροκλίμα'' του περίγυρου τους. Ας κάνουμε λοιπόν ένα παράδειγμα με τους ψυχολόγους , την σύγχρονη μάστιγα, των δυτικών κοινωνιών. Τους αποκαλώ μάστιγα, διότι το σύστημα διάλεξε αυτή την επαγγελματική κατηγορία για να μπορέσει να περάσει με τον πιο ύπουλο τρόπο, τις αποδομητικές του κατευθύνσεις. Ίσως να μην το γνωρίζετε, αλλά παλαιότερα η ομοφυλοφιλία ήταν καταχωρημένη στο DSM(Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders) το εγχειρίδιο της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Ένωσης, στο οποίο παρατίθενται όλα τα στάνταρ διαγνωστικά κριτήρια για κάθε ψυχική νόσο. Με άλλα λόγια η ομοφυλοφιλία εθεωρείτο σεξουαλική διαταραχή. Αυτό που δεν είναι ευρέως γνωστό, είναι ότι αυτή η ασθένεια βγήκε από το DSM για δύο λόγους: Πρώτον μετά από τις πιέσεις των ασφαλιστικών εταιριών, που δεν ήθελαν να πληρώνουν τα νοσήλια σε όσους  ομοφυλοφίλους αποφάσιζαν να κάνουν θεραπεία, και δεύτερο, γιατί υπήρξαν ισχυρότατες πιέσεις από το λόμπι των γκέι. (Να σημειώσουμε ότι ο ψυχίατρος που πρωτοστάτησε  σε αυτή την αλλαγή του DSM  ήταν ο Ιουδαίος Judd Marmor).  

     Έτσι έπαψε στο  Δυτικό κόσμο να θεωρείται  διαταραχή η ομοφυλοφιλία , μια που η Δύση ακολουθεί πιστά τα αμερικανικά πρότυπα. Προσοχή τώρα, ενώ από το ψυχιατρικό εγχειρίδιο βγήκε αυτή η σεξουαλική ανωμαλία, σε λίγο… θα  μπείτε εσείς  που τώρα με διαβαζετε. Ακριβώς αυτό που είπα. Ετοιμαστείτε να σας βάλουν τον ζουρλομανδύα και να σας κάνουν ηλεκτροσόκ υψηλής τάσης. Σε άρθρο ψυχολόγου που αναρτήθηκε σε σάιτ που ασχολείται με την κλινική ψυχολογία διάβασα τα εξής: «…Η Ομοφοβία  ή Ομοερωτοφοβία ορίζεται από το Journal of Homosexuality ως μία παθολογική έκφραση αρνητικών συναισθημάτων καθώς και συμπεριφορών κατά των ομοφυλόφιλων. Πολλές μελέτες έχουν αποδείξει ότι αυτό το  φαινόμενο βασίζεται  στην προκατάληψη που δημιουργείτε από την άγνοια και καταλήγει σε διάκριση  ενάντια στους  Ομοφυλόφιλους. Το μίσος αυτό έχει ως βάση του το φόβο καθώς και την έλλειψη ανοχής προς τη διαφορετικότητα και είναι άμεσα συνδεδεμένο με το ρατσισμό και το σεξισμό.» 

Και παρακάτω  παραθέτει διάφορες μορφές ομοφοβίας όπως: « Ομοφοβία της Κουλτούρας : Αναφέρεται στις κοινωνικές δομές και τις  άγραφες νόρμες που υποδεικνύουν πως το να είσαι ετεροφυλόφιλος είναι το μόνο φυσιολογικό και αποδεκτό από το κοινωνικό σύνολο. 

 Θεσμική Ομοφοβία: Το φαινόμενο όπου η κυβέρνηση, η εκκλησία ,η παιδεία καθώς και διάφορες επιχειρήσεις κάνουν διακρίσεις με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό.» Αφού λοιπόν η λαμπρή επιστήμων  τελειώσει την άκρως επιστημονική κατάταξη των διαφόρων μορφών ομοφοβίας, τελειώνει με ένα παράπονο και μία ευχή:«Στην Ελλάδα τη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία από πρόσφατη ερευνά αποδεικνύεται ότι παρόλο που το 17% του δήγματος αναφέρει ότι έχει φίλους ομοφυλόφιλους, το 84% διαφωνεί με το γάμο μεταξύ ομοφυλόφιλων και το 89% διαφωνεί με την υιοθεσία παιδιών από ζευγάρια του ίδιου φύλου (Ευρωβαρόμετρο 2006-2008).Αυτά τα ποσοστά είναι πολύ μεγαλύτερα συγκριτικά με την υπόλοιπη Ευρώπη με αποτέλεσμα η Ελλάδα να τοποθετείτε ανάμεσα στις πιο ομοφοβικές χώρες στην ευρωπαϊκή ένωση . Ας ελπίσουμε ότι με σωστή παιδία και ενημέρωση θα μειωθεί η άγνοια και το φαινόμενο της Ομοφοβίας στο μέλλον θα εξαλειφθεί. Παρόλο που η Ομοφοβία δεν έχει καταχωρηθεί ποτέ ως επίσημη διαταραχή στο DSM προσωπικά πιστεύω ότι εάν η ερευνά το υποστηρίξει ίσως στο μέλλον και να δούμε μια τέτοια καταχώρηση. »

Είπατε τίποτα; Καταλαβαίνετε τώρα που οδηγούμαστε; Δεν ξέρω αν προσέξατε, μεταξύ των άλλων, την φράση που συνήθως χρησιμοποιούν τα λαμόγια της πολιτικής, τώρα την χρησιμοποιούν και οι επιστήμονες: «Στην Ελλάδα τη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία από πρόσφατη έρευνα…. κλπ ». Και τελειώνει με την ελπίδα ότι η ομοφοβία θα καταταχτεί ως ψυχική διαταραχή στο DSM, οπότε όλοι εμείς που γράφουμε αυτά τα άρθρα και εσείς που τα διαβάζετε, θα οδηγούμαστε  με ασθενοφόρο στο … Δαφνί.

Κάναμε ένα παράδειγμα με τους ψυχολόγους, αλλά τα ίδια συμβαίνουν  σε όλους τους άλλους επιστημονικούς τομείς: Στην  ιστορία, στην πολιτική επιστήμη, στην παιδαγωγική, στην  κοινωνιολογία, κλπ. Ο ασκός του Αιόλου δεν έχει απλώς ανοίξει, τώρα πια οι ανεμοστρόβιλοι  μας  πήραν  και μας  σήκωσαν….

3 σχόλια:

  1. Εάν κάποιος θέλει να κατανοήσει πλήρως τον τρόπο λειτουργίας του υποσυνείδητου της μάζας και το πως αυτή ελέγχεται και κατευθύνεται μπορεί να μελετήσει το εξαιρετικό πόνημα του Γουσταύου Λε Μπον " Η ψυχολογία των οχλων" το οποίο έχει την δυνατότητα να προμηθευθεί από εδώ:Thulebooks (Συγγνώμη για την διαφήμιση-αναγκαστική αναφορά προς διευκόλυνση).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταρχήν, Γειά σας.
    Μόνο και Μόνο για αυτόν το λόγο η δημοκρατία αποτυγχάνει. Όπως αναφέρει και ο Πλάτωνας, μετά την δημοκρατία ακολουθεί η τυραννία ή σε σύγχρονη μετάφραση: η δικτατορία. Η δημοκρατία αφότου παθητικοποιησεί και κατακερματίζει τους λαούς, αφήνει τους ποιο επικίνδυνους και προβληματικούς ανεξέλεγκτους να κάνουν ό,τι θέλουν. Αυτά γίνονται βάσει του διαλόγου και του δημοκρατικού ιδεώδους, αργότερα λόγω της ανοχής και της ανέχειας. Οι λαϊκοί όμως γιατί δεν αντιδρούν; Γιατί ανέχονται τις αξίες, τα ήθη και τα ιδανικά τους να καταπατούνται με αυτόν τον τρόπο φανερά μπροστά στα μάτια τους; Η απάντηση είναι απλή: αυτά, δικά τους πλέον δεν είναι απλά και μόνο επειδή για χάρη πρόσκαιρης ευμάρειας τα παράτησαν. Τη θέση τους παίρνουν τα δημοκρατικά ιδεώδη: του ουτιλιτιριανισμού, και του ουμανισμού, ηδονιστικά και τα δύο άνευ αξιών (η επιδίωξη της μέγιστης ηδονής και η εκμηδένιση του πόνου δεν μετρούνται ως αξίες νομίζω;). Αυτά μπόρεσαν και ρίζωσαν στην μεσαία η αστική τάξη, η οποία βάσει της παθητικότητας, του φιληδονισμού και της ¨ανεμελιάς¨ της τα δέχτηκε επειδή δεν άντεχε την δέσμευση αυτήν που μόνο πραγματικές αξίες μπορούν να προσφέρουν.

    -Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "ΘΗΣΕΥΣ"

    ΚΑΤΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΙΣΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΔΡΟΥΝ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

    ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ Νο [ 00011 ] - [ 2013.03.10 04:00 ]

    ΟΙ "QUEERICULUM VITAE" ~ www.qvzine.net ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΜΕΝΕΣ ΩΣ "ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΛΕΣΒΙΕΣ ΚΟΥIAΡ ΤΡΑΝΣ" ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΔΩΣΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΤΑ ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΜΙΣΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΙΣΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΠΟΔΟΜΗΤΙΚΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΠΟΥ ΕΡΙΞΑΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ "ATHENS PRIDE 2011-2012"

    (Δείτε ολόκληρο το δημοσίευμα με το κείμενο και τα αποδεικτικά στοιχεία στον ακόλουθο υπερσύνδεσμο Link)

    http://thiseus.pa-sy-a.gr/2013/03/10/04-00/pa-sy-a_thiseus_2013-03-10_04-00.htm#plohgos_05

    ΑπάντησηΔιαγραφή