Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

ΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Γράφει ο Ιωάννης Αυξεντίου

Ασφαλώς όλοι θα πληροφορηθήκατε ότι κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαθέτουν τεράστια οικονομικά κεφάλαια, και μάλιστα, κάνουν επενδύσεις σε διεθνείς καπιταλιστικές εταιρείες όπως η JPMorgan Chase & Co. Εμείς δεν θα αναλύσουμε αυτό το φαινόμενο μιλώντας για την αριστερή υποκρισία και τον καιροσκοπισμό τέτοιου είδους κομμάτων, που όντως είναι υπαρκτές καταστάσεις, αλλά θα προσπαθήσουμε να διεισδύσουμε στα βαθύτερα επίπεδα της ψυχολογίας και της νοοτροπίας αυτών των πολιτικών προσωπικοτήτων της New Left, δηλ. της Νέας Αριστεράς (με την οποία έχουμε ασχοληθεί και στο παρελθόν με άρθρα στον Θεόδοτο, βλέπε ενδεικτικά εδώ και εδώ), αποκαλύπτοντας τον γνωστικό πυρήνα της οντολογίας τους.

Όσοι έχουν ασχοληθεί με τον γνωστικισμό γνωρίζουν ότι τα μέλη πολλών γνωστικών σεκτών ενώ απαρνιόντουσαν τον υλικό κόσμο, εν τούτοις έπεφταν με τα μούτρα στις απολαύσεις  αυτού του κόσμου με ιδιαίτερη έμφαση στις σεξουαλικές –οργιαστικές. Η δικαιολογία ήταν η εξής: Αφού ο γνωστικός έχει φθάσει στην φώτιση, δηλαδή είναι κάτοχος της υπέρτατης γνώσης, έχει γίνει ένας εκλεκτός, ανήκει σε μια ιδιαίτερη πνευματική ελίτ, και άρα όλα του επιτρέπονται διότι δεν μπορεί να ''μολυνθεί'' από καμία πράξη, και άρα μπορεί να απολαμβάνει τα πάντα. Ακριβώς αυτή είναι η νοοτροπία που υπάρχει σε αυτά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ: «Εμείς είμαστε η αριστερή ελίτ, οι «φωτισμένοι της ανατροπής», οι  σνομπ έναντι κάθε παραδοσιακής αξίας, οι απελευθερωμένοι από τα ταμπού, οι εξεγερμένοι απόγονοι του Προμηθέα που εναντιωνόμαστε στην τυραννία της «Αρχής», είμαστε οι μυημένοι της αν-αρχίας, άρα δικαιούμαστε να απολαμβάνουμε τα πάντα, εμείς μπορούμε, ως αμόλυντοι από τα ''χαμηλά και πεζά'', να έχουμε καταθέσεις και επενδύσεις σε καπιταλιστικούς ομίλους ακριβώς γιατί είμαστε…αντικαπιταλιστές. Γι’ αυτό σε εμάς είναι επιτρεπτό,  ενώ  δεν πρέπει να είναι επιτρεπτό στους άλλους μεγαλοαστούς, διότι αυτοί είναι αμύητοι στο μεγάλο πνευματικό σχέδιο της ανατροπής.»
Ο ιδεότυπος του σνομπ "διανοούμενου" της Νέας Αριστεράς
Αναφέρθηκα προηγουμένως στον σνομπισμό: είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της νέας αριστεράς, και εδραιώθηκε από την σχολή της Φρανκφούρτης ως  η συμπεριφορά των κατεχόντων της ''νέας γνώσης'', της παραβατικής ελίτ των μυημένων που μεταμόρφωσαν τον μαρξισμό από προλεταριακή επαναστατική θεωρία (που χρησιμοποιήθηκε ως τέτοια την εποχή που βόλευε) σε γνωστική θεωρία της πολιτιστικής ανατροπής.

Αυτή αγαπητοί αναγνώστες είναι η κρυφή ψυχολογία και νοοτροπία πολλών εκ των στελεχών της αριστερής ελίτ, και φανταστείτε τι θα γίνει όταν θα καθίσουν στους θρόνους της επίγειας εξουσίας. Η ρήση: «ο καπιταλισμός στην εξουσία και ο νέο-μαρξισμός στον πολιτισμό», θα πάρει υπόσταση κρατικού θεσμού.

6 σχόλια:

  1. Πολύ εύστοχο άρθρο.

    Πράγματι, πολλοί εκπρόσωποι της "Νέας Αριστεράς" εκφράζουν την ιδεολογία της "νεωτερικότητας" στον πολιτισμικό τομέα, ενώ στον οικονομικό τομέα πρεσβεύουν και εφαρμόζουν ιδεώδη και πρακτικές του Καπιταλισμού.

    Κάτι ανάλογο (από την ανάποδη) έκαναν οι Νεοφιλελεύθεροι με την λεγόμενη "επανάσταση" των Ρήγκαν - Θάτσερ στις αρχές της δεκαετίας του 1980: ενώ ήταν (και είναι) υποστηρικτές του πιο άγριου και ανεξέλεγκτου καπιταλισμού, πρέσβευαν δημοσίως έναν πολιτισμικό "συντηρητισμό" (υπέρ της θρησκείας, υπέρ των παραδοσιακών αξιών κτλ) προκειμένου να πάρουν με το μέρος τους μεγάλες λαϊκές μάζες οι οποίες δεν είχαν (και δεν έχουν) κανένα συμφέρον από την εφαρμογή του νεοφιλελεύθερου προγράμματος στον οικονομικό τομέα! Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα στην Ελλάδα ο Άδωνις Γεωργιάδης.

    Οι της "Νέας Αριστεράς" είναι τουλάχιστον πιο ειλικρινείς από τους Νεοφιλελεύθερους:
    δεν πιστεύουν στις παραδοσιακές αξίες και το φωνάζουν, ενώ οι Νεοφιλελεύθεροι υποκρίνονται ότι τις σέβονται, με αποτέλεσμα πολύς κόσμος να βρίσκεται σε σύγχυση και να παρασύρεται, νομίζοντας ότι ακολουθεί "δεξιούς" , ενώ ακολουθεί νεοφιλελεύθερους.

    Οι κοινωνίες πρέπει ν' απορρίψουν και τους δύο.

    ΓΡΑΚΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σας, πρώτα από όλα πρέπει να αποσαφηνιστεί η λέξη: φιλελεύθερος: βγαίνει είτε από το Libertarian είτε από το Liberal. Το πρώτο είναι αυτό που πρέσβευε η Θάτσερ και ο Ρήγκαν, είναι καθαρά οικονομικό μοντέλο και ουσιαστικά είναι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων (βασικά είναι κατά της κλιμακωτής και των φόρων γενικότερα). Το δεύτερο πρεσβεύει το Σύ.Ρι.Ζα και είναι καθαρά κοινωνικό(πολιτικό) μοντέλο. Δεν βρίσκουν κοινό δρόμο οι δύο τύποι φιλελευθερισμού. Αυτό που πρέσβευε κοινωνικά η Θάτσερ ήταν νεοσυντηριτισμός. Διαβάστε κάτι πριν απαντήσετε, και προσφωνώ το σάιτ να γράψει άρθρο που να τα αποσαφηνίζει αυτά ώστε να μην δικαιούται η ύπαρξη αυτού του μπερδέματος.

      Τώρα περί της απόρριψης: Η απόρριψη πρέπει να είναι ολική, όχι θα κρατήσουμε που μας αρέσουν και θα πετάξουμε αυτά που δεν μας αρέσουν. Δηλαδή θέλεις(δεν αναφέρομαι σε εσάς, είναι τρόπος του λέγειν) σύγχρονο σύστημα αλλά χωρίς τα λάθη του; Αυτό μου θυμίζει ουτοπία. Καλό είναι να πεταχθεί το σύγχρονο σύστημα και να λιβελιστεί για τις επόμενες γενιές.

      Για την οικονομία: ο λαός είπε κάτι σοφό: δεν μπορείς να έχει την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. Όταν η Θάτσερ ανέλαβε τα ηνία της Αγγλίας η Αγγλία ελεγχόταν από τα συνδικάτα σε μία σχεδόν κομμουνιστική κατάσταση στη χώρα με παρόμοια αποτελέσματα για τον πληθυσμό σημείωση το ένα τρίτο περίπου του πληθυσμού καλυπτόταν από τα συνδικάτα οπότε ξεχνάτε ότι δεν ήταν οι επιχειρηματίες που βάραγαν το κεφάλι τους στο τοίχο ήταν όλοι οι υπόλοιποι Άγγλοι, η Θάτσερ άμα αξίζει για εμένα να τη θυμάται κανείς είναι ότι σε μια εποχή όπου ο σοσιαλισμός και η ουτοπική αυτοκαταστροφή του ανέβαινε αυτή αντιστάθηκε, ποιος άλλος το έκανε αυτό; Κανείς! Το πλήρωσε εν τέλει όταν την έδιωξαν από το κόμμα.

      Διαγραφή
    2. Τι λέτε κύριε;;; Η Θάτσερ άνοιξε τον δρόμο της ανοιχτής γνωστικής κοινωνίας. Τι συμβαίνει σήμερα στην Αγγλία;;


      ΤΑΙΠΕΔ

      Διαγραφή
    3. Γεια σας!
      Ενώ οι αριστεροί σοσιαλιστές και εργατικοί θα την έκλειναν;

      Η Θάτσερ ήταν η απόδειξη πως και οι λαοί προτιμούν τον γνωστικισμό παρά τις υπαρκτές λύσεις. Αυτό που ξέρω πάντως είναι ότι τα φιλελεύθερα σύγχρονα αγγλικά Μ.Μ.Ε. την Θάτσερ την "Θάβουν" και μετά θάνατον. Ας μην ξεχάσουμε το γεγονός ότι η Αγγλία κατάντησε όπως κατάντησε αφότου αυτή έφυγε από την εξουσία, βλέπετε δεν έκανε διώξεις σε πανεπιστήμια και κανάλια με αποτέλεσμα να προδωθεί από το ίδιο της το κόμα, το οποίο προτίμησε ψηφαλάκια αντί να συνεχίσει την πολιτική της με αποτέλεσμα να μην τελειώσει ο,τι άρχισε. Επίσης ήταν κατά της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης. Κάτι που και για αυτό καταδικάζετε.
      για τους αγγλομαθείς το άρθρο για την μετανάστευση:
      http://www.migrantsrights.org.uk/blog/2013/04/what-was-thatcher-s-legacy-immigration

      Αυτό που ξέρω είναι πως λόγω της οικονομικής της πολιτικής οι περισσότεροι τη μισούν και για τίποτε άλλο χωρίς να το έχουν ψάξε.

      Με λυπεί που ακόμη και στο Θεόδοτο υπάρχουν άνθρωποι (γενικά μιλάω) που νομίζουν πως οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις εφαρμόζονται χωρίς πόνο κόπο και ιδρώτα και πως άνευ αυτών οι οικονομίες ξαναστήνονται.

      -Νίκος

      Διαγραφή
  2. κανένας απο όλους αυτούς τους τυχάρπαστους της ¨νέας αριστεράς¨ δεν θα είχε λόγο και βήμα εάν η κοινωνία ήταν μορφωμένη και πρακτικώς χειραφετημένη .... βέβαια η κοινωνία των Ελλήνων δεν ομοιάζει σε τίποτε με αυτό που σκέφτηκα πριν, αλλά κινείται με ρυθμούς τελείως αντίθετους .... για παράδειγμα βάλτε δύο νέους γύρο στα 20 να φυλάξουν ένα οικόσιτο ζώο για μια εβδομάδα, δίνοντάς τους απλόχερα όλα εκείνα τα απαραίτητα υλικά .... τι θα διαπιστώσετε ;;;;; αυτοί οι δύο είναι ικανοί να διαφωνούν μέχρι να ψοφήσει το ζωντανό ...... θα διαφωνούν για τα πάντα .... οι νέοι δεν έχουν το αίσθημα της ευθύνης ..... γελοιωδώς δεν το διαθέτουν και οι δάσκαλοί τους, παρόλο που ηλικιακά απέχουν πάνω απο δεκαετία απο τους μαθητές τους .... γενικά η Ελληνική κοινωνία βρίσκετε σε μια παλιμπαιδιστική, ανεύθυνη κατάσταση ύπνωσης ..... όλη η κοινωνία αλλά κυρίως οι νέοι, έχουν αφεθεί στις επιλογές ενός απατηλού κράτους και των εγκαθιδρυμένων θεσμών του, ακολουθούν πειθήνια ένα κακέκτυπου ¨αυθεντίας¨, που αποφασίζει για την διαμόρφωση όλων εκείνων των σπουδαίων παραγόντων για την ζωή τους, όπως η μόρφωση, η εκπαίδευση, η πληροφόρηση, ακόμη και η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση .... γενικά ο Έλληνας δεν μπορούμε να παραδεχτούμε ότι έχει πρακτική κρίση ..... η κοινωνία μου μοιάζει σαν να είναι ένα αποτέλεσμα τραυματικής εγκεφαλικής βλάβης, σε συλλογικό επίπεδο .....

    καλή χρονιά .....

    GEODETIS ….

    ΑπάντησηΔιαγραφή