Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

ΕΝ ΤΩ ΚΑΙΡΩ ΕΚΕΙΝΩ…

Γράφει ο Ιωάννης Αυξεντίου

Ο τρόπος που κυλά η καθημερινότητα, οι ειδήσεις που μεταδίδονται πάντα περιβαλλόμενες από ένα πλαίσιο πρακτικής χρησιμότητας, η βιασύνη, δεν μας επιτρέπουν να αντιληφθούμε την βαθύτερη σημασία κάποιων γεγονότων, την εσχατολογική τους διάσταση. 

Εφημερίδα Ημερήσια ( Μάιος 2015):  DER SPIEGEL

Την κατάργηση των χαρτονομισμάτων ζητούν μεγάλοι οικονομολόγοι. 

Ο Γερμανός καθηγητής Οικονομίας και μέλος της λεγόμενης Επιτροπής Σοφών της γερμανικής κυβέρνησης Πέτερ Μπόφινγκερ τάχθηκε υπέρ της κατάργησης των χαρτονομισμάτων σε συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel.

«Με τις τρέχουσες τεχνικές δυνατότητες τα κέρματα και τα χαρτονομίσματα είναι ουσιαστικά αναχρονισμός», δήλωσε ο Μπόφινγκερ, ενώ την ίδια άποψη μοιράζεται και ο καθηγητής του Χάρβαρντ Κένεθ Ρόγκοφ.
Σύμφωνα με τον Γερμανό οικονομολόγο, με την κατάργηση των χαρτονομισμάτων θα στερέψει η αγορά της μαύρης εργασίας και των ναρκωτικών.

Ο Μπόφινγκερ ζήτησε μάλιστα από τη γερμανική κυβέρνηση να υποστηρίξει την ιδέα αυτή σε παγκόσμιο επίπεδο. «Θα ήταν ένα καλό θέμα για τη σύνοδο της Ομάδας G7», είπε χαρακτηριστικά.Από την πλευρά του, ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κένεθ Ρόγκοφ δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt ότι το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή θα ήταν να τυπώνονται μόνο τα μικρά χαρτονομίσματα.

«Πολύ μεγάλο μέρος των αρνητικών συνειρμών συνδέεται με τα μεγάλα χαρτονομίσματα. Όταν σταματήσουμε να τυπώνουμε αυτά, τότε θα έχουμε ήδη πετύχει πολλά», εκτίμησε. Ο Ρόγκοφ εξήγησε ότι εξαιτίας της ανωνυμίας τους τα χαρτονομίσματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για παράνομες συναλλαγές, ενώ υποστήριξε ότι η αχρήματη οικονομία θα δώσει στις κεντρικές τράπεζες μεγαλύτερη ευχέρεια να υιοθετούν αρνητικά επιτόκια εμποδίζοντας τους επενδυτές να καταφεύγουν στην μετατροπή των χρημάτων τους σε μετρητά.

Aκολουθεί απόσπασμα από προηγούμενο άρθρο του Θεόδοτου με τίτλο:  Η  ΕΞΑΫΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ 

Μεσαιωνικό χρυσό νόμισμα
(….) πίσω από φαινόμενα που δεν τραβούν ιδιαίτερα την προσοχή μας, κρύβονται πολύ λεπτές καταστάσεις  που φανερώνουν την ολοένα και πιο επιταχυνόμενη πορεία του κόσμου μας προς τον, ας μου επιτραπεί ο όρος, «αποδομητικό ολοκληρωτισμό» (deconstructive totalitarianism)

 Η ερμηνεία μιας ιστορικής στιγμής, όταν παίρνει υπ’ όψιν της εκτός των υλικών παραγόντων και την πνευματική διάσταση των γεγονότων, μπορεί να οδηγήσει σε ακριβείς μελλοντικές προβλέψεις. Έτσι ο Γάλλος διανοούμενος René Guénon είχε προβλέψει αυτή την εξέλιξη , δηλαδή την σταδιακή κατάργηση του νομίσματος, σε ένα κείμενο που έγραψε το 1945: 

  «Συνέβη λοιπόν με το νόμισμα ότι γενικώς συμβαίνει με όλα τα πράγματα που, με τον ένα ή τον άλλο τίτλο, έχουν μία λειτουργία στην ανθρώπινη ύπαρξη: δηλαδή λίγο-λίγο γδύθηκαν από κάθε «ιερό» ή παραδοσιακό χαρακτηριστικό, οπότε αυτή η ίδια η ύπαρξη, στο σύνολό της, έγινε εντελώς βέβηλη και τελικώς κατέληξε στη χαμηλή μεσότητα της ‘συνηθισμένης ζωής’… Το παράδειγμα του νομίσματος δείχνει πως αυτή η ‘βεβηλοποίηση’, εάν είναι επιτρεπτό να χρησιμοποιήσω τέτοιο νεολογισμό, λειτουργεί πρωταρχικά διαμέσου της μείωσης των πραγμάτων μόνο στην ποσοτική τους όψη. Πράγματι, κατέληξε να είναι αδύνατον να αντιληφθούμε ότι το νόμισμα είναι κάτι το διαφορετικό από την αντιπροσώπευση μιας καθαρής και απλής ποσότητας…
Σ’ ένα παραδοσιακό πολιτισμό, αντιθέτως, κάθε αντικείμενο, εκτός από το να είναι πλήρως κατάλληλο για τη χρήση για την οποία είναι προορισμένο, ήταν φτιαγμένο με τρόπο που στην κάθε στιγμή μπορούσε να χρησιμέψει ως ‘υποβοήθημα’ διαλογισμού, ο οποίος επανασυνέδεε το άτομο σε κάτι διαφορετικό από την απλή σωματική υπόσταση και βοηθούσε έτσι τον καθένα να ανυψωθεί σε μία ανώτερη κατάσταση -  ανάλογα με τις ικανότητές του.    
Τι άβυσσος μεταξύ αυτών των δύο τρόπων αντίληψης της ανθρώπινης ύπαρξης! 
Για να ξαναγυρίσουμε όμως στο συγκεκριμένο ζήτημα του νομίσματος, πρέπει να εξετάσουμε και τη δημιουργία ενός σημαντικού φαινομένου : Το νόμισμα, αφού έχασε κάθε εγγύηση ανώτερης τάξης, είδε την ίδια του την ποσοτική αξία, δηλαδή ό,τι στη γλώσσα των οικονομολόγων ορίζεται ως «αγοραστική δύναμη», να μειώνεται χωρίς σταματημό• μπορούμε, κατά συνέπεια, να φανταστούμε ένα οριακό σημείο, στο οποίο πλησιάζουμε ολοένα και περισσότερο, όπου το νόμισμα θα χάσει κάθε αιτία ύπαρξης, ακόμη και «πρακτικής», υλικής, και θα σχεδόν από μόνο του θα εξοβελιστεί  από την ανθρώπινη ύπαρξη. 
Πρέπει να συμφωνηθεί πως είμαστε σε μία παράξενη αναδρομή των πραγμάτων (η οποία δεν είναι δυσκολονόητη εξαιτίας των προηγούμενων εξηγήσεων μας): Επειδή η καθαρή ποσότητα βρίσκεται ακριβώς κάτω από κάθε ύπαρξη, όταν ωθείται στις έσχατες συνέπειές της, δεν μπορεί παρά να βρεθεί σε μία αληθινή διάλυση. Αυτό μπορεί ήδη να χρησιμέψει στο να δείξουμε ότι, όπως λέγαμε προηγουμένως, η σιγουριά της ‘συνηθισμένης ζωής’, στην πραγματικότητα είναι εντελώς αβέβαιη...». 

(…) Η πρόβλεψη  ότι  κάποτε οι άνθρωποι  θα  εκβιάζονται  με  την απειλή του εμπορικού αποκλεισμού , υπάρχει στην Αποκάλυψη του Ιωάννη: καὶ  «ἵνα μή τις δύνηται ἀγοράσαι ἢ πωλῆσαι εἰ μὴ ὁ ἔχων τὸ χάραγμα, τὸ ὄνομα τοῦ θηρίου ἢ τὸν ἀριθμὸν τοῦ ὀνόματος αὐτοῦ.»

 Εuronews, ( Μαΐος 2015)

Λουξεμβούργο: Ο πρώτος ομοφυλοφιλικός γάμος εν ενεργεία Πρωθυπουργού της Ε.Ε.
«Ο Ξάβιε Μπέτελ πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και ο Γκοτιέ Ντεστενέ, Βέλγος αρχιτέκτονας παντρεύτηκαν στο δημαρχείο της πρωτεύουσας του δουκάτου. Η τελετή συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον αφού είναι ο πρώτος ομοφυλοφιλικός γάμος εν ενεργεία Πρωθυπουργού κράτους μέλους της Ε.Ε. »

Όσιος Νείλος ο Μυροβλύτης:  «Αι πορνείαι, μοιχείαι, αρσενοκοιτίαι, κλοπαί  και  φόνοι, θα πολιτεύωνται, εν τω καιρώ εκείνω…»

4 σχόλια:

  1. Tα πράγματα δεν είναι τόσο απλά καθότι όλος αυτός ο σχεδιασμός υποκρύπτει κάτι πάρα πολύ βαθύτερο.
    Με την κατάργηση του χρήματος στοχεύουν στον απόλυτο έλεγχο των πανηλιθίων μαζών.
    Δεν χρειάζεται να το αναλύσω,όλοι κατανοούμε τον πραγματικό ρόλο της ''κάρτας του πολίτη'' που λάνσαρε πρώτος στην π.ο.δ.γ. ο τζέφρυ.
    Ο τελικός τους στόχος όμως είναι το τσιπάκι ή και το τατουάζ με νανοκύτταρα,το τελευταίο δεν έχει αναφερθεί καθόλου αλλά ήδη εφαρμόζεται σε night clubs στις Η.Π.Α. τα οποία λειτουργούν V.I.P. επί μονίμου βάσεως.
    Βεβαίως ορισμένοι σχολιαστές του ιστολογίου θεωρούν ότι το πρόβλημα είναι οι βοσκοί και όχι τα πρόβατα,δηλαδή πιστεύουν ότι οι βοσκοί κάνουν τα πρόβατα και όχι τα πρόβατα του βοσκούς.
    Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι,πως να το κάνουμε δηλαδή,ας τους αφήσουμε να πιστεύουν ότι τους κάνει χαρούμενους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα προσχήματα μπορεί να είναι πολλά αλλά βαθύτερα υποκρύπτεται μεθόδευση πλήρους οικονομικής και βιολογικής εξόντωσης ολόκληρων πληθυσμών. Φανταστείτε πως όσοι χρωστούν δεν δικαιούνται ούτε επιδόματα, ούτε επανέναρξη επιχείρησης μπορούν να κάνουν ούτε τίποτα, οδηγούμενοι σε πλήρη οικονομική απομόνωση εκτός αν λαμβάνουν κάποια λεφτά δια χείρας ή κάνουν κάτι αδήλωτο διότι εάν λάβουν λεφτά μέσω λογαριασμού αυτά ενδέχεται να παρακρατηθούν όπως ισχύει σε πολλές περιπτώσεις και για εργαζόμενους στους οποίους παρακρατείται τμήμα ή ολόκληρος ο μισθός τους για χρέη προς τις τράπεζες ή στην εφορία. Ο σκοπός κατάργησης του συμβατικού χρήματος, των νομισμάτων, και αντικατάστασης τους καθολικά με λογιστικό υπόλοιπο σε συνδυασμό με νομική πλήρη απελευθέρωση υπέρ των τραπεζών ή άλλων οργανισμών για παρακράτηση ποσών μέσω υπέρελεγχόμενων συνδιαλλαγών θα οδηγήσει τεράστιο αριθμό πληθυσμού σε ολοκληρωτική οικονομική εξοντωτική απομόνωση και ουσιαστικά σε θάνατο διότι ο τρόπος που τυγχάνει να λαμβάνουν χαρτονομίσματα είτε άνεργοι ή άποροι (αυτά τα ελάχιστα που λαμβάνουν δια χείρας από συγγενικά τους πρόσωπα ή από αλλού), είτε και κάποιοι εργαζόμενοι που χρωστάνε (οι πάντες χρωστάνε για κάποιο λόγο), θα απαγορευτεί και θα γίνεται απολύτως ελεγχόμενα που σημαίνει πως αυτομάτως τα ποσά θα κατάσχονται, δηλαδή θα παρακρατούνται ηλεκτρονικά από τις τράπεζες χωρίς δυνατότητα κάποιας εναλλακτικής αποκόμισης χρημάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mα η όλη μεθόδευση απολύτου ελέγχου του παγκοσμίου πληθυσμού και επιλεκτικής εκ μέρους των επικυριάρχων πλήρους οικονομικής και βιολογικής εξοντώσεως επιλεγμένων-εξ αυτών-πληθυσμών,είναι ένα και το αυτό κατ'ουσίαν.
      Oμιλούμε πλέον-θα ομιλούμε εάν και εφόσον επετύχουν τον στόχο τους αλλά δεν διακρίνω κάτι που να έχει την δυνατότητα να τους εμποδίσει-περί κτηνών τα οποία θα τελούν υπό το καθεστώς της διακριτικής ευχερείας του κτηνοτρόφου περί του πότε θα καταστούν σφάγια.
      Ο απόλυτος θρίαμβος του ταλμούδ...

      Διαγραφή
  3. Εγω πανεπιστημιο δεν πηγα ενα λυκειο τελειωσα με τα χιλια ζορια, ομως ενα πραγμα ξερω:
    Ηλεκτρονικο χρημα=Απολυτος ελεγχος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή