Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ Μ.Χ. ΕΠΟΧΩΝ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

                
 Γράφει  ο  Ιωάννης  Αυξεντίου    

     
                      
                                                             Ο ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ


Το αιθέριο, το πνευματικό, αναμειγνύεται με το γήινο, το χειροπιαστό, το συγκεκριμένο. Πνεύμα και ύλη δημιουργούν ιερές Μορφές: Η αυτοκρατορία, η εκκλησία, ο άγιος, ο ιππότης, ο  γάμος, η  τέχνη. Το ανώτερο κυριαρχεί επί του κατώτερου: ο έλεγχος των δυνάμεων του ασυνειδήτου, η συγκράτηση των παθών.




Η ΝΕΩΤΕΡΙΚΟΤΗΤΑ

Το αιθέριο κα το πνευματικό αποσύρονται από τον κόσμο. Η ιερότητα αντικαθίσταται από την πρακτικότητα. Η λογική τετραγωνίζει τον κόσμο. Οι Μορφές γίνονται βαριές, στεγνές, καθαρή ύλη.





                                             Η ΜΕΤΑΝΕΩΤΕΡΙΚΟΤΗΤΑ

Ο λογικός, στέρεος, τετραγωνισμένος κόσμος αποδομείται, ''εξαερώνεται'' από την απελευθέρωση των διονυσιακών δυνάμεων του ασυνειδήτου. Οι Μορφές παραμορφώνονται: τα φύλα χάνουν την ταυτότητα τους, ο σεξουαλικός παραβατισμός εκδηλώνεται ανεμπόδιστα, τα κράτη χάνουν το  Κέντρο και την μορφή τους, οι φυλές αναμιγνύονται. Ο καλύτερος εικονικός ορισμός της μετανεωτερικότητας βρίσκεται στα γραμματόσημα που εξέδωσε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών για να νομιμοποιήσει και να προπαγανδίσει τα ομοφυλοφιλικά ήθη. Αυτά τα γραμματόσημα δεν αποτελούν τον καλύτερο εικονικό ορισμό της μετανεωτερικότητας μόνον λόγω των ομοφυλοφιλικών παραστάσεων που φέρουν, αλλά και εξαιτίας της παραμόρφωσης των Μορφών, που τα κάνει να  αποκτούν μία σχεδόν ονειρική- ασυνείδητη διάσταση. Κοιτάξτε για παράδειγμα το τελευταίο γραμματόσημο  στο οποίο απεικονίζεται μία γυναίκα με φτερά πεταλούδας.



                           
Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΕΠΟΧΗ

Ένα μεγάλο ερωτηματικό! Μία ομογενοποιημένη μάζα χωρίς ταυτότητα, ένας άφυλος, μιγαδικός, άπατρις  κόσμος ή μία γενική κατάρρευση του συνολικού οικοδομήματος;
Ίσως ο πόλεμος, η σταύρωση και  μετά η  Ανάσταση;

Ποιος  ξέρει;

Και όποιος  μπορεί να ξέρει, αλλιώς βλέπει από εμάς τους κοντόφθαλμους.

Caspar David Friedrich, Der Wanderer über dem Nebelmeer
 [O οδοιπόρος επάνω από τη θάλασσα της ομίχλης] 



4 σχόλια:

  1. Κάντε «μια βόλτα» κι από εδώ κι εδώ.

    Διαβάστε κι εδώ κάτι καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμπλουτισμένο το άρθρο σας, εδώ. Τροφή για περισσότερη σκέψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οτιδήποτε ξεφεύγει απο τα όρια του φυσιολογικού , χρειάζεται πάρα πολύ "καύσιμο" για να συντηρηθεί.
    Η άποψη μου είναι πως ο πόλεμος ξεκίνησε με την λήξη του Β.Π.Π. και συνεχίζεται ακάθεκτος, εως την "οικειοθελή" ηλεκτρονική υποδούλωση των ανθρώπων, που παράγουν τα "καύσιμα".
    Τι άλλο περισσότερο θα ήθελε ένας παγκόσμιος παρανοικός στρατηλάτης απο αυτό;
    Αρα ο μεγάλος παγκόσμιος πόλεμος είναι σε εξέλιξη, το θέμα είναι ποιός θα βγεί νικητής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είδα σήμερα το παρακάτω βίντεο.

    https://www.youtube.com/watch?v=_80_gCz1JO8

    Και καλά κάνουν «σοβαρή» «επιστημονική» ανάλυση και συγκρίνουν τις αφηγήσεις του Batman και του Ιησού Χριστού. Καθαρή ειρωνία. Πρόκειται βεβαίως για το ρεύμα του μυθικισμού, το οποίο φυσικά είναι απότοκο του σατανικού διαφωτισμού και θεωρώ ότι πρέπει να θίξει κάποτε το ιστολόγιό σας, και οι οποίοι μυθικιστές έχουν αρχίσει σιγά σιγά να διεισδύουν και σε πανεπιστήμια στο εξωτερικό, κυρίως στην Αμερική. Φυσικά πρόκειται για αιρετικούς γνωστικής απόχρωσης, οι οποίοι αρνούνται την ιστορική ύπαρξη του Ιησού και όλη τους η προσπάθεια επικεντρώνεται μανιωδώς κατά του Χριστού και ακριβώς σε αυτήν την δήθεν «απόδειξη».

    Και αμέσως αναρωτήθηκα που έχει φτάσει ο κόσμος και συλλογίστηκα την απο-ιεροποίηση του κόσμου και της κοινωνίας μετά το έργο των νταβατζήδων του «διαφωτισμού». Ο κάθε άθεος ψυχανώμαλος να έχει το δικαίωμα να προσβάλλει την πίστη μου και να συγκρίνει τον Θεό με ήρωες από κόμιξ, όπως superman, spiderman και batman και θεωρώντας μάλιστα αυτή την διαδικασία επιστημονική και ορθή. Όλα αυτά τα παρακμιακά και βλάσφημα φαινόμενα βεβαίως προέρχονται κυρίως από τη μήτρα του φιλελευθερισμού που πλέον απλώνεται σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής σφαίρας. Αυτός είναι ο πρώτος υπεύθυνος, ο πρώτος διδάξας αν θέλετε.

    Και αμέσως σκέφτηκα ότι, ναι όντως γιατί όχι, γιατί να μην το πω στα ίσα, μια δυνατή και ισχυρή Ιερά Εξέταση χρειαζόμαστε για να τα μπουζουριάσει όλα αυτά τα αιρετικά αντιχριστιανικά σκουπίδια μια και καλή. Δεν είναι δυνατόν να μην σέβονται την πίστη τόσων ανθρώπων και να εξισώνουν τον Ιησού με τον Batman. Και να σας πω και κάτι .Τα κρούσματα των τζιχαντιστών θεωρώ ότι έχουν αυτήν ακριβώς την πολιτισμική αντίδραση κατά βάση (βλέπε π.χ. Charlie Hebo). Μια δυναμική αντίδραση απέναντι σε μια άθεη, βλάσφημη και φιλελεύθερη Δύση, χωρίς ήθη και αξίες, καθαρά απότοκο του διαφωτισμού, που δεν σέβεται απολύτως τίποτα. Έχει να φάει πολλά χαστούκια ακόμη η Ευρώπη από τους τζιχαντιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή